Az első influenszerek 2. széria premier – többek között Egri Jánossal és Gálvölgyi Jánossal. Legendás Spektrum és Spektrum Home műsorok.

Számos hazai és nemzetközi díj után Härtlein Károly, – a Spektrum produkció, vagyis a Brutális Fizika oktató műsorvezetője – a Prima Primissima oktatás/köznevelés, valamint Hadas Kriszta újságíró – a Jön a baba műsorának életre hívója -ismeretterjesztés/média kategóriában kapott elismerést.

Az értékteremtő saját gyártások sorában pedig érkezik Az első influenszerek 2. szériája, amely elismert, legendás tévés személyiségek portréit mutatja be, Radnai Péter kreatív producer interjúin keresztül a Spektrumon.

Az első influenszerek 2. évada – Spektrum premier

„Mind a Spektrum, valamint a Spektrum Home saját gyártásai kapcsán koncepciónk, egyben szívügyünk is, hogy műsoraink a szórakoztatást és az értékteremtést egyszerre kínálják nézőinknek. Nagy megtiszteltetés számunkra a számtalan hazai és nemzetközi díj és elismerés, amelyek azt bizonyítják, jó úton járunk. Ezúton is gratulálunk Härtlein Károly mesteroktatónak a magyar oktatás és köznevelésben, valamint Hadas Krisztának a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában odaítélt Príma Primissima díjához!” – mondta Málnay B. Levente, az AMC Networks International Közép-Kelet Európa vezérigazgatója.

elso influenszerek

Az első influenszerek 2. évada Spektrum premier

A Spektrum és a Spektrum Home saját gyártású produkcióit (Tabukról tabuk nélkül, Tiltott Zónák, Volt egyszer egy Vadkelet-Emir Kusturicával, Born in Auschwitz) az elmúlt években a világ minden tájáról számtalan nemzetközi jelöléssel és díjjal ismerték el. Elhozták többek között az Arany Pálma-díjat a Mexikói Nemzetközi Filmfesztiválról, az Arany Juhar-díjat a Jahorinai Dokumentumfilm Fesztiválról, az indiai Golden Eagle Indie Filmfesztiválról és a Los Angelesi Filmfesztiválról pedig a Legjobb dokumentumfilmnek, a Golden Harvest Filmfesztiválon Japánban 2022 – legjobb játékfilm kategóriának járó trófeát.

Hasonló igényességgel és értékteremtő szándékkal készült Radnai Péter műsora, Az első inlfuenszerek 2. szériája- amely először az AMC Mikro alkalmazáson keresztül volt elérhető, ám ma debütál a tévéképernyőn is. Olyan legendákat szólaltat meg, akik a 60-as, 70-es, 80-as években mind meghatározóak voltak, és akik műsoraikkal, mondataikkal, de akár pusztán személyiségükkel képesek voltak alakítani az akkori közízlést és közbeszédet. Vagyis a mai szóhasználattal élve koruk első influenszerei voltak.

A második évadban olyan nevek szólalnak meg, mint Egri János, Gálvölgyi János, Kertész Zsuzsa, Vass István Zoltán, Dévényi Tibor, Fehér Anna, Vágó István, Kaplár F. József, Kondor Katalin, Kovács P. József. A felvételeken többek között Gálvölgyi János felidézi, volt olyan műsorvezető, aki anno kifejezetten kérte, csináljon paródiát a műsoráról, ám az első rész alapján nagyon jónak tűnt az alkotás, nem volt mibe belekötnie. A harmadik, negyedik rész után viszont Gálvölgyi úgy látta:

„Na, most eljött az én időm, mert most már azért ebben van mindenféle, az élő adás varázsa…” – mondta mosolyogva a színész.

Vágó István is megosztott néhány titkot a nézőkkel:

„Az, hogy ezt az ember egy kicsit is élvezze, ahhoz kell némi szadizmus. … A Legyen ön is milliomos! erről szólt” – utalt arra a műsorvezető, amikor egy játékost a megengedett kereteken belül rábeszéltek arra, hogy a kevésbé értékes nyereményt válasszák a redőny mögött.

Kondor Katalint a Hét c. hírműsor előtt is rengeteg műsorba hívták, de ő saját bevallás szerint mindig is nagyon izgulós típus volt.

„A rádiózás azért is volt nekem jó, mert ott szoktam le az izgulásról, tényleg majd’ belehaltam… Utána megláttam magam életemben először a képernyőn, és mondtam, hogy én leugrok a Lánchídról, hát ezt nem lehet elviselni” – vallott őszintén a kezdetekről a korábbi rádióelnök.

De Dévényi Tibor is izgalmas történeteket mesélt. Egy osztály kérésére leszervezett egy meccset a Karcsi bácsi névre hallgató fizikatanár és Kovács ‘Kokó’ István között, aki a profikra jellemző reflexek miatt egy enyhébb bal egyenessel illette Karcsi bácsit, aki feldagadt arccal hagyta el a ringet. De senki nem szeppent meg, az osztály egy emberként kiabálta, hogy „Nem baj Karcsi bácsi, nem baj Karcsi bácsi!!”

Az ő és a többiek történetét, illetve visszaemlékezéseiket a második évadban is a népszerű fiatal Youtuber, Trunk Tamás DABLTY, valamint infografikák teszik érthetőbbé a fiatal generáció számára.

Az idén Televízió Újságírók díjára jelölt „Az első influenszerek” azonban nem csak a Spektrum képernyőjén követhető. Aki szeretné, az a reklámmentes AMC Mikron is megnézheti a teljes első és második évadot január 8-ig.

Az első évad szereplői szintúgy a televíziós szakma krémjét képviselik, ezekben a részekben Endrei Judit, Vitray Tamás, Horvát János, Gát György, Feledy Péter, Szinetár Miklós, Juhász Előd, Benda László, Bánó András és Rózsa György beszél többek között arról, hogy hogyan születtek a műsorok akkor, amikor a külföldi televíziós licencekre még gondolni sem lehetett.

A 10-10 televíziós személlyel készült beszélgetés októberben könyv formájában is megjelent az Athenaeum Kiadó gondozásában, „A magyar televíziózás legendái – Interjúk az első influenszerekkel” címmel.

Az első influenszerek 2. évada Spektrum premier

 

Hasonló cikkünk:

Abrakadabra, avagy a bűvészet titkai a Spektrumon