Két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevétlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal. A produkció hiánypótló céllal készült, hiszen nemigen találhatunk ma hasonló jellegű, szöveget, képi világot és zenét összekapcsoló, játékos „tananyagot”.

A dalszövegek Hegyi György munkái, a zenéket az Artisjus díjas, többszörös platina – és aranylemezes Födő Sándor írta, aki már több slágert is írt Halász Judit utóbbi három lemezére. A könyv illusztrátora a MOME-n frissen végzett, 24 éves Vácz Péter, aki a napokban vehette át a Magyar Filmkritikusok díját a Legjobb animációs film kategóriában.

Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, jó muzsikával, ahol a különböző zenei műfajok is megmutatkoznak. Az ABC megszerettetése mellett az állatokról, a környezetvédelemről, a helyes étkezésről és a gyerekek közötti toleranciáról is szó esik a dalokban.

A lemezen olyan vendégművészek szerepelnek, mint Bóbis László, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Novák Péter,  Lantos Zoltán hegedűművész és az MR Gyermekkórus.

                                                                    

Az énekesnőt idén nyáron – természetesen új lemezének bemutató koncertjei mellett –  5 év kihagyás után újra láthatjuk majd színpadi szerepben: Melanie-t alakítja az Elfújta a szél című musicalben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Soproni Arénában, majd a Budapesti Operett Színházban.

Áprilisban és májusban az alábbi helyszíneken hallgathatjuk meg az Állati Zenés ABC szórakoztatva tanító dalait:

2013. április 14. 11:00 Klebelsberg Kultúrkúria
2013. április 20. 14:30 Millenáris Teátrum előtti Szabadtéri Színpad
2013. május 26. 16:00 Csili Művelődési Központ

2013. április 13.

Hozzászólások