KREATÍV ALKOTÓMŰHELYEK AZ IFJÚSÁGI OTTHONBAN – NOVEMBERBEN IS.

KERÁMIA WORKSHOP SOROZAT – Tárgyalkotó műhely – foglalkozás ifjúsági és felnőtt korosztálynak.
RAKU-ÉKSZER KÉSZÍTÉS

raku
Tedd szabaddá magad két szombat délutánra, hogy különleges ékszereket készíthess, melyek akár karácsonyi ajándékok is lehetnek.
A raku ékszer készítése hosszabb folyamat. Az első alkalom az előkészítés, az ékszerek megalkotása, megformázása, a második alkalom a mázazásé és a különleges 500 éves múltú Japán égetési technikáé, ezért fontos, hogy mindkét alkalommal vegyél részt a foglalkozásokon!

“Amikor a Rakumester megnyitja a kemencét a másodperc törtrésze alatt kell cselekednie, nincs múlt és nincs jövő, teljesen tökéletesen árad a pillanattal visszafordulás, előresietés, tétovázás nélkül.. mint a folyó, nem helyesbít, nem a technika tökéletesítése a cél, hanem a megtapasztalása. Az odafigyelés összpontosításában viselkedése akár a vízé, nyugalma akár a tüköré, válasza akár a visszhangé…”

1.    alkalom: november 12. (szombat) 15-17 óráig
2.    alkalom: november 19. (szombat) 14-18 óráig
Ékszereidet a második alkalom végén viheted magaddal.
Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 5000 Ft/fő/2 alkalom/1 db workshop csomag, ami egységes agyagtömb feldolgozását jelenti.

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket november 8-ig várjuk! A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita,rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589

November 26.14-17 óráig
Tárgyalkotó műhely-foglalkozás ifjúsági és felnőtt korosztálynak
ADVENTI TÁRGYKÉSZÍTŐ

 

adventi

Szeretnéd különlegessé tenni az ünnepeket, de unod már az üzletekben kapható dekorációkat? Öltöztesd fel lakásodat egyedi ünnepi díszekkel!

Hagyd magad mögött a város zaját és kapcsolódj ki műhelyünkben, ahol finom teával, kellemes zenével, nyugodt hangulattal és számtalan kreatív ötlettel várunk! Az alkotásban garantáltan örömödet leled. A részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel, kezdők is bátran jöhetnek, pár perc elteltével megbizonyosodhatsz róla, hogy nem veszett ki belőled az alkotókedv és a tehetség!

Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mész haza, mert az általad készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így az elkészült munkáidat kb. egy-két hét múlva viheted haza.

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 2500 Ft/fő/1 db workshop csomag, ami egységes agyagtömb feldolgozását jelenti. További tárgyak készítésének díja 500 Ft/db.

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket november 22-ig várjuk! A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita,rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589

December 3. 14.00-17.00
Családi tárgyalkotó műhely-foglalkozás
SK BÖGRE-TÁNYÉR SZERETETTEL

Talán már megtapasztaltad magad is, hogy mennyivel értékesebb egy saját kezűleg készített meglepetés, mint egy üzletben megvásárolt tucat tárgy.

Ha úgy gondolod, hogy szeretteidnek ajándékba készítenél egy egyedi bögrét, tányért, müzlis tálat, biztos lehetsz benne, hogy örömöt szerzel vele annak, aki karácsonykor kibontja az ajándékod.
Gyere el műhelyünkbe anyukáddal, barátoddal, gyermekeddel! A közös alkotásban garantáltan örömödet leled!

Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mentek haza, mert az általatok készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így az elkészült munkáidat kb. egy hét múlva viheted haza.

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 2500 Ft (ez egy felnőtt és egy/két gyermek részvételét valamint 2 db tárgy készítését jelenti) további tárgyak készítésének díja: 500 Ft/db

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket november 29-ig várjuk! A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita,rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589

VIZUÁLIS ÉS KÉZMŰVES MŰHELYEINK
A műhelyek munkájába tanév során folyamatosan be lehet kapcsolódni! Információ, jelentkezés: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu 20-4212-589

GYEREKEKNEK

KÉPRŐL-KÉPRE RAJZ ÉS ANIMÁCIÓS FILMES ISKOLA –  Műhelyfoglalkozások 10-18 éveseknek
Az évek óta sikeresen működő animációs műhely a térségben egyedülálló képzési lehetőséget biztosít. Itt kiemelkedő rajztudás nélkül is megcsillanthatod kreativitásodat. A foglalkozásainkon kipróbálhatod a rajzfilmkészítési technikákat és technológiákat, lehetőséged nyílik a rajzolt, a papírkivágásos, a gyurma, a homok, a tárgy és a pixilációs animációk gyakorlati megismerésére és kipróbálására.

Ideje: 2016. szeptember 30-tól péntekenként 15.00 – 18.00 óráig.
Művészeti vezető: Szoboszlay Péter, Balázs Béla- díjas animációs filmrendező
Asszisztensek: Fazekas László és Gulyás-Kis Ágnes
Részvételi díj: 8600 Ft/hónap

FAZEKAS INASOK – Tehetséggondozó fazekas szakkör 8-14 éveseknek
Gyermekjátékok, sípok, figurák, edények készítése, máz alatti festés. Korongozási gyakorlatok.
Ideje: 2016. szeptember 26-tól hétfőnként 15.00-17.00
Szakkör vezető: Gömöry Dorottya fazekas
Díja: 4500 Ft

IFJÚSÁGI ÉS FELNŐTT KOROSZTÁLYNAK

FAZEKAS SZAKKÖR
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkákig avatják be az érdeklődőket a fazekasságba. Mázas kerámiakészítés. A műhelymunka zárásaként raku égetés.
Ideje: 2016. szeptember 27-től keddenként, vagy szeptember 28-tól szerdánként 17.00-20.00
Szakkör vezető: Gömöry Dorottya fazekas
Díja: 7000 Ft

FORMA-BONTÓ műhely
Szeretnéd megismerni a térbeli tárgyak alkotásának titkát? Szívesen népesítenéd be konyhádat saját-készítésű készletekkel, különleges tálakkal, bögrékkel? Akkor itt a helyed! Megismerkedhetsz többek között az agyaggal, félporcelánnal, a modell utáni mintázással, a sokszorosító gipsz öntőformák készítésével.
Ideje: 2016. szeptember 29-től csütörtökönként 17.00-20.00
Szakkör vezető: Lőrincz Luca keramikus
Díja: 7500 Ft

TŰZZOMÁNC ALKOTÓMŰHELY
A műhely a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődők számára a különböző zománctechnológiák elsajátítását és gyakorlását teszi lehetővé. A heti rendszerességgel tartott foglalkozások során – inspiráló témákkal kiegészítve – alkalom nyílik a festő-, huzal-, sodrony- és rekeszzománc technikák elsajátítására.
Ideje: 2016. szeptember 28-tól, szerdánként 17.00-20.00
Szakkör vezető: Kőrös Sára grafikus
Díja: 8000 Ft/hó/4 alkalom
A műhely támogatója: TOBIZO Kft

KOSÁRFONÓ tanfolyam
A vesszőfonás titkait ismerhetik meg az érdeklődők. A tanfolyam tíz alkalomból áll, melyek során kenyeres, ovális, bevásárló és szögletes kosár készítésére kerül sor.
Alapanyag: fűzfavessző
Ideje: hétfőnként 17.00-20.00

A tanfolyam megtartására 10 fő jelentkező esetén kerül sor. Az első foglalkozás időpontjáta jelentkezőkkel előre egyeztetjük.
Szakkör vezető: Gálné Vörös Sára Terézia
Díja: 15 000 Ft/10 alkalom

TÁRGYKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK CSOPORTOKNAK
Óvodai, iskolai csoportfoglalkozások, kézműves mesterek vezetésével, melyek során évszakokhoz, ünnepkörökhöz, szokásokhoz kapcsolódó tárgyat alkotnak a gyerekek.
Novemberben már csodás saját készítésű karácsonyi ajándékötletekkel várunk!
A foglalkozásokra –hétfőtől-péntekig 9.00-15.30 óra között – előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni a csoportokat.
Az árak egy tárgy elkészítést jelentik.
Jelentkezés, időpont egyeztetés: Acsai Rita, acsai.rita@hirosagora.hu, 20-4212-589

KERÁMIA csoportfoglalkozások
Ismerkedés az agyaggal, alakíthatóságával, nyomatok, állat és ember figurák mintázása, sípok, gyermekjátékok, tányér és bögre festés, ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyak készítése.
Foglalkozásvezető: Gömöry Dorottya, Acsai Rita
Részvételi díj: 650 Ft/fő

A KÉZ ÖT UJJA csoportfoglalkozások
Kreatív tárgyalkotó foglalkozások különböző anyagokból, változatos technikákkal. Választható foglakozások: nemezelés, szalma- gyékény-, csuhédíszek, rongybaba, papírdúc, papírmasé, stencilezés, textilfestés.
Foglalkozásvezető: Polyák Emese, Trungel Aranka, Acsai Rita és más mesterek
Részvételi díj: 500 Ft/fő

TŰZZOMÁNC csoportfoglalkozások
Festett tűzzománc képek, ajándéktárgyak készítése.
Foglalkozásvezető: Uhl Vera, Szabó Zsuzsa rajztanárok
Részvételi díj: 950 Ft/fő

RE-MIX csoportfoglalkozások
Kreatív és környezettudatos foglakozás.Az izgalmas újrahasznosítás során életre kel a lyukas bicikligumi, az összefilcesedett gyapjúpulcsi, vagy éppen a reklámújság…
Választható foglalkozások: textil lények maradék anyagból, merített papír (levélpapír, ajándékkártya, falikép készítése), re-ékszer készítés, bicikligumi állatkert.
Foglalkozásvezetők: Oláh Edit, Barkóczi Titanilla és más kézműves mesterek
Részvételi díj: 400 Ft/fő

KIS MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZEK
Játékos interaktív ismeretterjesztő foglalkozás kisiskolásoknak
A foglalkozásokon a gyermekek bepillantást nyernek egy-egy érdekes művészeti témába. A három választható foglalkozás az ős és ókor művészeti korszakokra épül. Először játékos formában, egyfajta ismeretterjesztő előadáson hallanak az adott témáról, majd rögtön az előadást követően gyakorlatban is elkészíthetik a korszak és a téma ihletet tárgyakat keramikus segítségével.
Választható foglalkozások:
•    Marokkő és amulett
Réges régen az amuletteknek, marokköveknek különleges varázserőt tulajdonítottak viselőik. Járjuk körül ezeknek a különleges tárgyaknak az eredetét, történetét, majd készítsük el saját különleges tulajdonsággal bíró amulettünket.
•    Állatok az ős és ókor művészetében
Az állatok mindig is különösen fontosak voltak számunkra. Elődjeink az ősemberek földfestékkel festették meg a körülöttük élő állatokat barlangjaik falára. Vadász mágia, varázslat? vagy csak történetek megörökítései? Az egyiptomiak az állatokat isteni rangra emelték. Tudtad, hogy nem csak macska, de víziló istenég is volt? Hogy nem csak az embereket, de állataikat is múmiává balzsamozták? És még mennyi különös történet van az állatokról. Az előadáson beszélünk az ősi indiánkultúrák állatairól, az ausztrál ab originalok képeiről és a keleti népek állat ábrázolásairól.
Majd segítséggel elkészíthetitek agyagból a személyes állatszobrotokat.
•    Edények, tálak,
Már az ősidőkben is készültek tálak, lényegesen egyszerű technikával és módokon. Az ókori népek, már ismerték a kerámia technikáját, és tökéletesítették is igen hamar. Ám nem csak kerámia edények készültek régen. Ügyesen bántak a fémmel, fával. Néhány különleges edény, és mintázata segítségével érdekes történeteket mesélünk.

A foglalkozás során elkészítünk egy szalagos technikával készült edényt, és földfestékkel, érdekes mintázatokkal ékesítjük.
Az interaktív előadások vezetője: Kun-Sebők Kata művésztanár
Kézműves foglalkozás vezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 800 Ft/fő

 

 

 

Hozzászólások