Célunk a Fóton és környékén autizmussal és értelmi fogyatékkal élők részére családias nappali foglalkoztatás és lakóotthon létrehozása.

Éberlein Tamás 17 éves középsúlyos értelmi fogyatékos és autista.

A Budapesten és az agglomerációban működő speciális szakiskolák viselkedésproblémákkal küzdő autistákat nem vesznek fel, nappali foglalkoztatás korlátozottan érhető el, (Fóton egyáltalán nincs nappali ellátás fogyatékosoknak!) a lakóotthonokban több száz fős várólisták és több millió forintos belépési díjak, valamint magas havi térítési költségek várják a családokat.

Ezért civil szervezetek több éves tapasztalataira alapozva, szeretnének Tamás lakóhelyén nappali foglalkoztatást és egy bentlakásos lakóotthont kialakítani,16-dik életévüket betöltött, már nem tankötelezett érintettek számára. Ezt a feladatot megvalósítani ma hazánkban adományozók segítsége nélkül, az állami normatívából és a szülők befizetéseiből nem lehetséges.

Az Új Ezredév Alapítvány lehetőséget ad, hogy adója 1%-ával bárki támogathassa a nappali foglalkoztató és a lakóotthon létrehozását, ahol Tamás és sorstársai értelmes, teljes életet élhessenek.

Személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásához az alábbi adatokra lesz szükséged:
Név: Új Ezredév Alapítvány
Adószám: 18170706-1-13

 

A felhívás forrása

 

Hozzászólások