Idegenvezetők Világnapja: február 20-án – Egy lenyűgöző kiállítást megtekinteni mindig nagy élmény, ám ha mindezt idegenvezetővel tesszük, sokkal több érdekességet, titkot és hasznos információt tudhatunk meg.

Ingyenes tárlatvezetésekkel kedveskedik a pécsi Zsolnay Örökségkezelő a látogatóknak február 20-án, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából. A Cella Septichora Látogatóközpontban az „Amiről a sírok mesélnek…” című vezetésre várják a látogatókat február 20-án 11:00 órától.

A séta során a római kori Pécs (Sopianae) temetkezési anyagaiból származó leletekkel – többek között egész csontvázzal, koponyákkal, betegségek jeleit mutató csontokkal és a sírokból előkerült tárgyakkal – ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállított tárgyak másolatait kezükbe is foghatják a résztvevők.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17:00 órakor zárul.

A létszám limitált.

Jelentkezés: info@pecsorokseg.hu +36 72 224 755

idegenvezetok

Az ókor után „átsétálhatunk” a középkorba, ugyanis 13:00 órától a Középkori Egyetemen tartanak ingyenes tárlatvezetést, melynek címe: Az első magyar egyetem története.

Az érdeklődők megismerhetik az ország első egyetemének megalapítását, az intézmény működését és a feltételezett egyetemépület történetét. Az idegenvezető bemutatja továbbá az Aranyos Mária-kápolnát és Vilmos püspök síremlékének szobortöredékeit is.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17:00 órakor zárul.

A létszám limitált.

Jelentkezés: info@pecsorokseg.hu +36 72 224 755

Idegenvezetők Világnapja

Részletek itt és itt 

 

Forrás: Zsolnai Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Hasonló cikkünk:

Sopianae – Közelebb kerülhetünk az „ókori pécsiekhez”!

 

Hozzászólások