Hangulatok, érzések, a szeretet erejéről szóló történet. A különleges lézerfény előadást Pál Feri atya felvezetésével láthatjuk Budapesten december 10-én.

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. A műsort eredendően templomi környezethez készítették, a premier előadást 2013 októberében Miskolcon mutatták be a Szent Anna templomban, azóta több helyen látható volt, az előadás nagy sikerrel szerepelt az Ars Sacra fesztivál műsoraiban is.

A társulat hisz abban, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújt a léleknek.

A Jelenések című előadásban korunk nyelvén, multimédiás és lézeres eszközökkel dolgozzák fel az egyik legrégebbi imát, a Miatyánkot egy nagymama élettörténetén keresztül. A lézergrafikákat Simon András grafikusművész teszi feledhetetlenné, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó.

Különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája. Az előadás forgatókönyvét és látványtervét Csömör Hermina készítette, aki a Goldlaser alkotójaként már régóta álmodott arról, hogy a lézerfényt templomban és szakrális helyszíneken is szerepeltesse.

2017. december 10-én, vasárnap 19:30-kor Pál Feri atya felvezetésével az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia ad otthont a különleges lézerfény koncertnek.

A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekednek a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot a világ szinte minden nyelvére lefordították. Bíznak benne, hogy a nézőket vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítik.

Szarvas Péter esperes, plébános ajánlása az előadásról:
“Többektől, akik látták és hallották az előadást, pozitív visszajelzést kaptam. A mondanivalót nem zavarta a fény és a hangtechnika, hanem inkább segítette a mondanivaló mélyebb megértését. Valóban különleges hatása volt.

Magam is úgy voltam vele, hogy próbáltam a dolgokat elképzelni, végiggondolni, de amikor az előadás a maga egészében ment, meg sem közelítette az elképzeléseimet. Amikor a fény átölelt, úgy éreztem, maga az Isten ölel át. Átjárja az egész lényemet. Ehhez a mondanivaló, az elmélkedés, a megélt valós élettörténet és a zene nagy segítség volt. Valóban különleges volt.”

Bővebb információ a Fényszínház weboldalán 

Forrás: fenyszinhaz.hu

 

Hozzászólások