Hangversenyekkel, kézműves vásárral, szánhúzó kutyák bemutatójával és egyéb, főként gyermekeknek szánt programokkal várja e hét végén vendégeit az ünnepi díszbe öltöztetett gödöllői királyi kastély.

Az adventi kastélynapok keretén belül a lovardában szombaton a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Bach: Mózes és Áron című művét mutatja be, míg vasárnap Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, illetve testvére, Bogányi Bernadett fuvolaművész ad közös koncertet.

A könnyedebb műfajok kedvelőit az Arpeggio Gitárzenekar és a gyerekek körében igen népszerű Alma Együttes szórakoztatja majd, de báb- és színielőadásokkal és kézműves portékák vásárával is készülnek a szervezők. A vállalkozó kedvű kicsik kiállhatják a háromkirályok próbáját vagy mézeskalácsot süthetnek a karácsonymanók kuckójában.

A kastély pálmaháza az adventi időszakban “karácsonyházzá” alakul: az egzotikus növények helyét feldíszített karácsonyfák és díszek veszik át. Az adventi kastélynapokra látogatókat Gödöllő nemrég felújított főterén is színes programokkal és széles kínálatot felvonultató vásárral várják.

A szilveszter előtti napokra is tartogat meglepetéseket a Pest megyei város; ezek egyike a december 28-ai Erzsébet királyné karácsonya, amikor kiderül, hogyan ünnepeltek egykor a királyi család tagjai.

A részletes ünnepi program a www.kiralyikastely.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI

2012. december 14.