A zöld könyvtárrá válás útján segíti szakértelmével, valamint tárgyi, anyagi és humán erőforrásaival a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárat a Jó Föld termékcsalád gyártója, Hegedűs Ágoston.

zold konyvtar

A tavalyi év szeptemberében kezdődött el megyei könyvtárunk belső udvarának zöldítése, felvirágoztatása. Az okospad elhelyezésével modernizáltuk, az új növényekkel pedig feldíszítettük a teret, melyet nevéhez hűen igyekszünk valóban zölddé varázsolni, nemcsak szó szerinti, hanem átvitt értelemben is.

E törekvésünkben találtunk elhivatott és gondos segítőre a Jó Föld Kft.-ben, személyesen Hegedűs Ágostonban, aki havi rendszerességű kertészeti kalandtúra foglalkozásain adja át kertépítési és növénygondozási ismereteit érdeklődő közönségének.

A zöld könyvtárrá válás útján az elméleti oktatás mellett azonban a gyakorlat ugyanolyan, ha nem fontosabb, mely a Katona József Könyvtárnak ajándékozott három magaságyáson kerül bemutatatásra.

A három „láda”, annak valamennyi tartozéka, a felhasznált Jó Föld termőföld, valamint a fűszernövények (többek között tárkony, oregánó, bazsalikom és majoránna) és zöldségek (paradicsom, sóska, borsó és saláta) egytől egyig Hegedűs Ágoston ajándékai.

Így készül a csodakert – magaságyásban – Videó

 

További támogatóként mondhatunk köszönetet a Poliext Kft.-nek, aki a kiépített csepegtetőrendszerrel járult hozzá mediterrán stílusú udvarunk zöldítéséhez. A továbbiakban az ültetett növényekről kollégáink gondoskodnak, hogy minél többekhez közelebb hozhassuk a „csodákat” termő kert örömét és szépségét.

 

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

Kecskemét, Piaristák tere 8. 

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások