Három programmal kapcsolódik az országosan február 11-e és 18-a között zajló Házasság hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A kecskeméti civil szervezet idén farsangi mulatsággal, rajzzal és szavalattal népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát.

A Családi farsangi kavalkád a Családok éve programsorozat kecskeméti nyitórendezvénye. A gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek szóló családi napon a három generáció együtt játszhat a hagyományos és a mai kor játékaival. A népi játékok mellett a szervezők számítógépes játékokkal és logikai fejtörőkkel is készülnek, a kézműves foglalkozásokon pedig bárki elkészítheti álarcát a jelmezes felvonuláshoz.

A palacsintasütő verseny jótékony célt szolgál, így az elkészült finomságokat adományért adják majd. A programok között lesz még árnyvarázs, interaktív folklórszínház, táncház és családok, intézmények csapatversenye, de nem hiányozhatnak a sportmegmérettetések sem. A február 10-én 12 óra 30 perctől a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémiában és előtt zajló Családi farsangi kavalkádot a Kállay-Saunders Band koncertje, majd télűző tábortűz zárja. A ceremóniamester Rumi László bábszínész, rendező lesz.

Szavalóversenyt is hirdettek a középiskolások körében. A világ- és a magyar irodalom legszebb hitveshez íródott költeményei a Kodály Iskolában hangzanak majd el február 14-én, szerdán 15.00 órától.

A Bozsó Gyűjtemény ad helyet a Családok éve 2018, ahogy én látom a családomban című általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének és kiállításának február 17-én, szombaton 17.00 órakor.

 

 

Hozzászólások