Bodzán Antal építészből lett szobrász. Csodálatos kőszobrai a Berekai Art Stúdióban tekinthetők meg. A világhírű művész alkotásai az október 30-án, hétfőn 19.30 órakor nyíló kiállítást követően egy hónapon át láthatók az Andrássy úti összművészeti szalonban.

Három páros

Bodzán Antal tanult hivatása az építészet. Mai napig ebből él, és az építészet, egy saját maga által tervezett épületen elhelyezendő műalkotás inspirálta a szobrászkodásra. 1998-ban készítette el első szobrát, majd két év szünet és vívódás után 2000-ben kezdett el ismét szobrászkodni. Szobrai magángyűjtemények kiemelkedő darabjai Magyarországon kívül Csehországban, Svédországban és az USA-ban.

Az első két bronzszobor után ma már csak kőszobrokat készít, elsősorban az anyaggal való közvetlen kapcsolat miatt. Számára a szobrászkodás elsősorban egy meditatív tevékenység, a belső csend megteremtésének egyik eszköze és mellette egy olyan alkotási folyamat, ahol semmilyen külső kényszer nincs.

A Berekai Art Stúdió szeretettel várja az érdeklődőket a kiállításra. Bejelentkezés az alábbi elérhetőségen lehetséges: jberekai@gmail.com.

www.bodzan.hu
www.berekaiart.org

Forrás: Arteregó Kft.

 

Hozzászólások