A TÁNC VILÁGNAPJA – Noha a személyes találkozás még mindig nem lehetséges, a Kecskemét City Balett, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tánctagozata így is készül programokkal kedves nézőinknek a Tánc Világnapja alkalmából. A 2016-os Bolero című táncszínházi előadás elevenedik meg újra a képernyőkön. A közvetítés térítésmentesen elérhető lesz.

a tanc vilagnapja

Április 29-e a Tánc Világnapja.

1982-ben a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Táncbizottsága alapította. Az időpontot a XVIII. századi nagyszerű elméletíró és koreográfus Jean-Georges Noverre-nek, a “balett Shakespeare-jének” a születésnapjára jelölték ki.

“Természetesen a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tánctagozata, a Kecskemét City Balett is megünnepli e jeles eseményt, amelyen az együttes több formában is részt kíván venni. Ez a nap mindenki számára igazi ünnep, aki látja a tánc, mint alkotási forma értékét és fontosságát. Ez az alkalom lehetőséget kínál azok számára is, akiknél még nem történt meg a nagy találkozás ezzel a csodálatos művészettel” – mondja Barta Dóra, a Kecskemét City Balett művészeti vezetője.

A Tánc Világnapja kapcsán összefogtak a vidéki balettegyüttesek. A Győri Balett meghívásának eleget téve csatlakozott az eseményhez a Kecskemét City Balett is, ennek keretében többek között egy közös videóval is készülnek. Emellett teátrumunk ingyenes közvetítéssel kedveskedik az érdeklődőknek.

Bolero – Kecskemét City Balett – online közvetítés

Itt nézhető: https://www.youtube.com/kecskemetikatona

Időpont: 2021. április 29., 19:00 óra

A koreográfia a megszokott formákból való kiszakadás meglepetésszerű pillanataira koncentrál, a zenei szövetet pedig a világirodalom egyik legnagyobb klasszikusa, Ravel Bolerója adja. A Bolerónak lényegi eleme, titka a fokozás, amely egy pillanatra sem hagyja megpihenni sem az előadót, sem a befogadót. A Kecskemét City Balett előadásában a zene és a tánc egyre nagyobb teret követel magának, majd mint egy örvény elnyel, magába fogad.

Alkotók:

  • Zene: Maurice Ravel
  • Fény: Katonka Zoltán
  • Jelmez: Kovács Andrea, Barta Dóra
  • Koreográfus: Barta Dóra

Táncolják:

  • Szőllősi Krisztina, Domán Dalma, Nagy Nikolett, Varga Lotti, Vitárius Orsolya, Földesi Milán, Szóka Roland, Mező Máté

Weboldal

Youtube-csatorna

Facebook-oldal

Kecskemét City Balett

Tartalmas kikapcsolódást kívánunk!

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások