Évről évre Kecskeméten is megrendezésre kerül a Szoptatás Világnapja, amikor az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek. Az idei eseményt 2017. július 28-án 9-12 óra között tartják a Szent Család Plébánián, melynek fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony, védnöke Engert Jakabné önkormányzati Képviselő, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

Anyatejes Világnap Kecskemét
Helyszín: Szent Család Plébánia Irinyi utca 62.
Időpont: 2017. július 28., 9:00–12:00

Program:
• Regisztráció 9.00-9.30
• Megnyitó, ünnepi műsor 9.45-től
• Maminbaba latin fitnesz bemutató 10.00
• Édesanyák köszöntése 10.30-11.00
• Tombola 11.15

„A szoptatás sokkal többet jelent a táplálásnál, hiszen ez egy olyan bensőséges kapcsolat, kötődés anya és gyermeke között, ami megalapozza a gyermek későbbi életének alapjait, valamint az anya önbizalmát és női önértékelését növeli – hangsúlyozza Szabóné Kis Éva főszervező, szoptatási szaktanácsadó és az Év védőnője címet elnyert szakember. – Sajnos az anyatejes táplálás mellett nincs menedzsment, mert nem érdeke a gyógyszer- és tápszeriparnak támogatni a szoptatást, ezért is fontos minden évben megemlékezni azokról az édesanyákról, akik sokszor küzdelmek árán is kitartottak az anyatejes táplás mellett.”

A 2016-ban Kecskeméten, a Védőnői Szolgálat adatai alapján 457 édesanya táplálta legalább 6 hónapos korig anyatejjel gyermekét, elsősorban őket köszöntik a rendezvényen, ahová természetesen várják a várandós anyukákat és kisgyermekes családokat is, hogy hasznos és szakmai információt halljanak az anyatejes táplálásról és a szoptatás fontosságáról.

Facebook esemény –  Facebook oldal

 

 

 

Hozzászólások