Az életkor csak egy szám, inkább lelkiállapot, akaraterő, képzeleterő, kalandvágy, egyfajta bátorság győzelme a gyávaság fölött. E gondolatsor igazát erősítette meg az Újkazinci Baráti Kör újabb sikeres rendezvénye A szépkorúak színes világa címmel.

A Civil Társaság tagjai nyugdíjas, aktív, segítőkész közösségi emberek, munkájukban ismeretterjesztő, irodalmi rendezvényeik mellett kiemelt szerepet kap a jószolgálat. Számtalan díj és elismerés tulajdonosai. Jószolgálati tevékenységükért az idén elnyerték a „Hétköznapi hősök”címet.

A kör olyan közösségi együttlétre is figyelmet fordít, amely betekintést enged a nyugdíjas korosztály szellemi értékeibe, kulturális tevékenységébe, melyek által megismerjük az időskorban rejlő szépséget, kreativitást.

Ezek a célok vezérelték a szervezőket, amikor 2019. október 17-én – immár második alkalommal – meghirdették a szépkorúak számára a Ki mit tud? versenyt. A bemutatkozó szeánszon 37 egyéni, illetve csoportos előadás követte egymást. A színes, változatos produkciók sok-sok örömet, kulturális élményt nyújtottak, mindamellett a baráti együttlét vidámságát is jelentették a résztvevők számára.

A zsűri tagjai

Vidám jelenetek, táncok, csodás egyéni és társas ének-előadások, versmondások követték egymást. A rendezvényen nem csak a környező települések, Kazincbarcika város nyugdíjas korosztálya képviseltette magát, hiszen több városból is érkeztek vállalkozó kedvű szépkorúak. A műsorszámokat egy héttagú zsűri értékelte: Hajnal József rádiós főszerkesztő, újságíró, író, a zsűri elnöke, Török Dezső, a Megyei Közgyűlés elnöke, Boros Géza intézményvezető, énekművész, Kottner László zenetanár, előadó, dr. Walid-Salha Anna támogató és jómagam: Orosz Margit magyartanár, költő, író.

Az egész napos programot Szalainé Szatmári Katalin és Dolovics Anett vezette, köszöntőt mondott Török Dezső elnök és Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere. A jó hangulatú, színvonalas rendezvény ismét egy rendkívüli összefogásról tanúskodott. Az együttműködés az együttgondolkodás, a barátság örömének szép követendő példáját nyújtotta.

 

Orosz Margit költő

 

 

Hozzászólások