Egy testvér nagyon érdekes dolog. Akkor is szereted, ha a legnagyobb butaságot csinálja, mert jó eséllyel akkor van rád a legnagyobb szüksége.

 

diszkopatkany2

 

Tikkadunk a melegben, fárasztóak lehetnek a hétköznapok is. Jó ilyenkor egy kicsit ellazulni és egy könnyed, vidám filmet megnézni, ami megnevettet. A Night at the Roxbury, magyar fordításban Diszkópatkányok. A magyar cím nem a legszerencsésebb választás, inkább maradt volna az eredeti cím – de egy nagyon vidám, könnyed, üde film, ahol még jó zenéket is élvezhetünk.

 

diszkopatkany1

 

Nem kell belemélyedni a történetbe, kicsit kifújjuk a gőzt, ami felgyülemlett egy fárasztó hét után. Azonban mégis hatalmas a mondanivalója a filmnek: a testvéri szeretet. Lehet, hogy a két testvér kicsit lúzer, kicsit fura, de nagyon szeretik egymást.
  “Csá, mizu?”
Nem bonyolítja a két testvérpár túl az ismerkedést sem, de mindig hoppon maradnak.

 

diszkopatkany4

 

De mégis teljesülnek a vágyaik, mindenki megtalálja a párját, és a nagy álom is valóra válik, mi pedig felüdültünk egy kicsit.
Nos, akkor „What is Love”, indulhat a film, jó szórakozást!

A Diszkópatkányok (A Night at the Roxbury) 1998-ban készült amerikai filmvígjáték. A Butabi bratyók (Doug és Steve) Kamehl Butabi virágboltos két gazdag, elkényeztetett fia. Csak a bulizáson, a klubokon jár az eszük. Életük célja, hogy bejussanak a város legelegánsabb klubjába, a Roxburybe, hogy egyszer ők legyenek a legmenőbb parti arcok.

 

diszkopatkany5

 

Saját klubról álmodoznak, de közben apjuk (Dan Hedaya) művirágboltjában “dolgoznak”. Minden csajnál bepróbálkoznak,de teljesen reménytelenül, mert végtelenül béna szövegük és megjelenésük van.

Egyik éjszaka Richard Grieco beléjük rohan a sportkocsijával. Hogy a büntetést megússza, vállalja, hogy bejuttatja őket álmaik klubjába.

 

A film ITT megtekinthető:

 

 

Lakatos Ilona

 

 

 

Hozzászólások