Nagyon jó hírrel jelentkezik a Népi Iparművészeti Gyűjtemény Kecskeméten! Újra kinyithatja kapuit a múzeum! Május 11-től a megszokott nyitvatartási időben, keddtől szombatig 10.00-16.00 óráig várják szeretettel a látogatókat.

a nepi iparmuveszeti

A hatályos rendelkezések értelmében egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező kiskorúak látogathatják az intézményt.

A Népi Iparművészeti Gyűjteményben nem állt le a munka a zárvatartás ideje alatt sem. Az állandó kiállítás faragásokat bemutató terme például teljesen megújult. Újdonságként ebben a teremben került bevezetésre a kiállításban a QR kód rendszer is, mely bővebb információkkal, háttértartalmakkal szolgál az érdeklődők számára.

A múzeum állandó kiállítása mellett két időszaki kiállítással várja Önöket:

• KÜLÖNLEGES MESTERSÉGEK NYOMÁBAN
Olyan, ma már szinte ismeretlen mesterségek nyomába eredünk, mint például a szűcs, a takács, a csizmadia vagy a kékfestő. Különleges tárgyakkal, eszközökkel, technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
• HAGYOMÁNYŐRZÉS MESTERFOKON – A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület kiállítása

A Díszítőművész Szakkör tagjai ismét visszatérnek a múzeum falai közé. Első találkozási alkalmuk május 11-én, kedden 14.00 órától lesz. Szeretettel várják a hímzés iránt érdeklődőket.

Nagyon jó hír, hogy nyáron újra indulnak a múzeum kézműves táborai. Íme a részletes ismertető:

NYÁRI KÉZMŰVES TÁBOROK 2021

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény szeretettel vár minden 6-12 év közötti gyermeket kézműves táboraiba. Az idén 4 tábort indítunk, délelőtt és délután is egy-egy programmal. Táboraink napközis jelleggel működnek 7.15—17.00 óra között.

A múzeum tágas udvarán zajlik gyakorlatilag a tábor, a fedett szín alatt tartjuk a kézműves foglalkozásokat 9.00 és 14.00 órakor. Hideg esetén a benti műhelyben dolgozunk. A szabad program alatt a gyerekeké az udvar, népi játékokkal, libikókákkal, gólyalábbal és hatalmas térrel a bújócskához, fogócskához.

A hely szellemének megfelelő népi technikák: nemezelés, agyagozás, szövés, vajköpülés mellett a modern technikák is helyet kapnak. Lesz decoupage, kavicsfestés, ékszerkészítés. Minden, amit a gyerekek élveznek.

Táborvezető: Vágó Piros népi játszóházvezető
Részvételi díj: 23.000,-Ft.
1. tábor: június 28.- július 2. (mindjárt betelik, már csak 3 hely van)
2. tábor: július 12-16.
3. tábor: július 26-30.
4. tábor: augusztus 9-13.

Részletes program kérhető: muzeum.nepiipar@gmail.com vagy 76/327-203

CSALÁDI TÁBOR

Augusztus 16-19. között minden napra szeretnénk egy-egy olyan programot összeállítani, amelyekre azok is eljöhetnek, akik már kinőttek ebből a korosztályból. Nagyon jó hír! Ez nem tényleges tábor, hanem délelőtti vagy délutáni kézműves foglalkozások füzére, amelyen akár az egész család részt vehet.

Tervezett program: hétfő: kosárfonás, kedd: batikolás, szerda: ékszerkészítés, csütörtök: levendulafonat és borona készítés

Szeretettel várja Önöket újra a Népi Iparművészeti Gyűjtemény!

 

KECSKEMÉTI KORTÁRS MŰVÉSZETI MŰHELYEK NÉPI IPARMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY
6000 Kecskemét, Serfőző u. 19.

www.nepiiparmuveszet.hu

Facebook

 

A témáról ITT írtunk korábban

 

Hozzászólások