Amit elterveztünk, azt szeretnénk megvalósítani, közösségi összefogással. Hiszünk abban, hogy ez sikerülni is fog.

Hazai és nemzetközi designerek karolták fel a fogyatékossággal élő fiatalok ügyét

A Nem Adom Fel Alapítvány kampánya mellé álltak népszerű designerek, divattervezők, kozmetikai márkák, hogy egy – egy termékükkel támogassák a Mikes Lélekközpont megépülését. A felajánlások és jótékonysági tombolajegyek árát támogatott lakhatás keretében megépülő központra fordítja az alapítvány.

A Mikes Lélekközpont ad majd otthont 10 fogyatékossággal élő fiatalnak, ahol önállóan élhetnek teljes életet, minimális segítség mellett. Budapesten és szűkebb agglomerációjában a fogyatékossággal élő fiatalok számára jelenleg nagyon kevés ilyen lehetőség van.

Alapítványunk már évek óta szeretne ebben segítséget nyújtani és megvalósítani ezt a támogatott lakhatási projektet. 2019-ben, az eddigi gyűjtéseink eredményeként sikerült megvásárolnunk egy 1600 nm-es telket a XI. kerületi Mikes Kelemen úton. Következő lépésként, idén szeretnénk elkészíttetni a terveket, és ha lehet, elkezdeni az építkezést, hogy a beköltöző fiatalok álma mihamarabb megvalósulhasson.

A tervezett Mikes Lélekközpont különlegessége, hogy az állam által fenntartott szociális intézményekkel ellentétben, itt mindenkinek saját külön kis apartman kerülne kialakításra, szobával és fürdőszobával. Ezen kívül egy közösségi tér konyhával, ahol a lakók kedvük szerint közösen is eltölthetnék szabadidejüket, de igény szerint elvonulhatnának saját lakrészükbe.

A kampány mellé olyan híres, nemzetközileg elismert designerek, tervezők és kozmetikai cégek álltak, mint a Toman Diet, Váczi Rozi Matyódesign, GAL Vitamin, PomPom Natúrkozmetikum, Libellus kézműves napló, EcoMood Hungary, Líra Könyvkiadó, The Shortlist Stúdió, Fejős Éva és az Erawan Könykiadó, Napvirágszappan Manufaktúra, Örömkönnyek, Borbás Marcsi, polotneked.hu, NuSkin, Apivita, Viszkok Fruzsi, Bagdi Bella és a Mentalfocus a Pozitivity társasjátékokkal, Hátitáska.hu, Mix Your Nature, Handrea, Violinda Design Szlovákiából, Bubura, ZEMSE, Zólyomi Laura, és Herczeg Zoltán (a felajánlók listája folyamatosan bővül).

A Mikes Lélekközpont megépítését támogatói tombola megvásárlásával lehet elősegíteni. A befolyt összeg pedig az építkezést hivatott támogatni.

Az esemény végén, február 16-án online sorsolás keretében húzzák ki a szerencsés nyertesek nevét, akik támogatásukért cserébe hazavihetik a designerek által felajánlott termékek egyikét.

A február az Alapítvány életében a TÁMOGATÁS HÓNAPJA.

Nagy örömünkre ezt a kezdeményezésünket többen is támogatták, színvonalas programokkal egybekötött adományozást szerveztünk.

Jótékonysági koncert

Február 9-én este 19 órától Egri Péter, a Mystery Gang énekese ad virtuális, jótékonysági koncertet, mellyel elrepít minket a rockabilly világába.

A jótékonysági koncert linkje

Születésnap és MASZKabál – értékes tombolával február 16-án

Az idén január 27-én 5. szülinapját ünneplő Nem Adom Fel Kávézó ás a Nem Adom Fel Alapítvány személyes találkozó és ünneplés helyett egy virtuális farsangi mulatságot szervezett, értékes tombolanyereményekkel. Hazai és nemzetközi hírességek, designerek, cégek ajánlottak fel értékes tombola ajándékokat, mint a Matyodesign, Toman Szabina, NuSkin, Evuska, Violinda, de kaptunk könyveket a Líra Kiadótól, Fejős Éva könyveket, Pozitivity társasokat, ékszereket, kozmetikai termékeket (pl: PomPom, Uriage, Bubura, Napvirág), és kézműves csokoládékat.

Az esemény linkje

A tombola megvásárlásával a Mikes Lélekközpontunk megvalósulását támogathatják.

A Mikes Lélekközpontról bővebben itt olvashatnak.

Forrás: Nem Adom fel Alapítvány

Korábbi hasonló cikkünk:

Élet korlátok nélkül – A Nem Adom Fel Alapítvány művészeti pályázata

 

Hozzászólások