Múzeumok Éjszakája a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban és az Arany Sas Patikamúzeumban 2016. június 25-én.
A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum nem csupán a híres nőgyógyász nevét viseli: a tabáni műemléképület Semmelweis Ignác szülőháza, a madárcsicsergéstől hangos kert hamvainak nyugvóhelye.

muzuemok_ejszakaj_som

Mi mással is csatlakozhatott volna az intézmény a Múzeumok Éjszakájának idei „Hősök, felfedezők, újítók” tematikájához, mint azokkal az eredményekkel, amelyek az elmúlt egy évben Semmelweis halálának 150. évfordulója alkalmából születtek meg. Most bárki kipróbálhatja azt a résztvevő színházi játékot, amelyet eddig csak középiskolás diákok élvezhettek, a bűnügyi helyszínelős sorozatok hangulatát idéző film premier előtti vetítésén végig követhetjük a Semmelweis-arcrekonstrukció folyamatát, és meghallgathatjuk a legfrissebb, legelképesztőbb kutatások eredményeit is. Aki pedig bírja a gyűrődést, 18 pluszos éjféli tárlatvezetésre várjuk.

A buliból az Arany Sas Patikamúzeum sem maradhat ki, itt két időpontban mesélnek szakértő muzeológusaink a gyógyszerészet és az alkímia múltjáról. Egy éjszaka, ahol a múzeumi munka lényegére derül fény!

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum
1013 Budapest I., Apród utca 1-3.

Programok már 14:30-tól

Facebook

Forrás: Semmelweis Múzeum

Hozzászólások