A SYMA Rendezvényközpontban (Budapest XIV. kerület, Dózsa György út 1.) január 4. és 18. között látható a “Varázslatos mesevilág” című nagyszabású interaktív kiállítás. Az ingyenesen látogatható kiállítás keretében három alkalommal német nyelven mesél a látogatóknak Suse Weisse, az egyik legismertebb kortárs német mesemondó.

A programot a Grimm-mesék megjelenésének 200. évfordulójára rendezett események első állomásaként mutatja be a Goethe Intézet.

A Jacob és Wilhelm Grimm által összegyűjtött, Ludwig Emil Grimm által illusztrált gyűjtemény első kötete 1812 decemberében látott napvilágot. A kétszázadik évfordulót a Goethe Intézet számos programmal, elsőként egy gyerekeknek és kiskamaszoknak szóló nemzetközi, interaktív kiállítással ünnepli, melyre elsősorban nyolc és tizenöt év közötti fiatalokat várnak a szervezők. A tárlatot filmvetítések, felolvasások és mese-workshopok kísérik. A belépés valamennyi rendezvényre ingyenes.

A neves német mesemondó, Suse Weisse január 15. és 17. között két célcsoportnak is kínál programot a kiállítás keretében. Gyerekeknek mindhárom nap 11.30-tól 12.30-ig német nyelven ad elő régi és új meséket, tanároknak pedig – ugyancsak németül – 17-én, 14.00-től 15.30-ig workshopot tart arról, hogyan lehet úgy mesét mondani, hogy közönségünk lelkesen figyeljen, ráadásul előadásunkkal még az alacsonyabb szintű nyelvtudással rendelkező fiatalokat is meg tudjuk szólítani.

A pszichológus és színházpedagógus Suse Weisse Potsdamban és Berlinben él. Egyebek mellett rendezőként, mesemondóként és tanárként dolgozik. 1996 óta ad elő meséket felnőtteknek és gyerekeknek – egyénileg vagy másokkal közösen. Teljesítményét 2005-ben Türingia tartomány neves mese- és mondadíjával ismerték el.

Suse Weisse tevékenységéről honlapján találnak információkat.

Forrás: www.goethe.de

2013. január 15.

Hozzászólások