Szerencsésnek mondható az az ember, aki még nem szembesült akár 1-1 fog elvesztésével, majd annak pótlási procedúrájával. A legtöbbünknek azonban ismerős az érzés, amikor a fogorvosunk azt mondja: ezt a fogat már nem lehet megmenteni. A fogpótlás időnként többszöri látogatást jelent a fogorvosnál, illetve mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni egy-egy beavatkozás után. A legjobb, ha azonnal pótoljuk hiányzó fogainkat.

hianyzo fogainkat

Miért érdemes azonnal pótolni elvesztett vagy kihúzott fogainkat? Mit tegyünk, hogy elkerüljük az ismétlődő látogatást? Mi ennek a menete? A fenti kérdésekre választ kapsz ebben a cikkben.

Elvesztett fogaink hűlt helye

Szó szerint értendő a fenti cím, ugyanis ha nem pótoljuk azonnal a hiányzó foga(ka)t, annak rövid és hosszú távú következményei is lesznek. Az íny azonnal sorvadásnak indul. A fogközökbe került ételmaradék munkához lát, és a mellette lévő fogakat elkezdi roncsolni. Az átellenes fog nem kap elegendő terhelést a rágás során, hiszen nincs szemközti párja, így az is elsorvadhat.

A keletkezett űr melletti fogak könnyebben elmozdulnak, sőt, idővel állkapocs-deformitás is kialakulhat. Nem beszélve arról, hogy az étel sem lesz kellőképpen megrágva, ezáltal az emésztésünket is jobban terheljük.

Az azonnali implantáció lehet a megoldás

Van egy jó hírünk! Ma már létezik azonnali megoldás, azaz ha a fogsorból hiányzik 1-1 fog, nem kell hosszú hónapokon keresztül kezelésre járni. Kizárólag fogbeültetéssel, szóló implantátummal szabad pótolni egy fog helyét. Ha több, egymás melletti fog hiányzik, akkor a fogankénti implantáció és egyesével rögzített korona lehet a tökéletes megoldás a problémára.

Járjuk jól körbe a témát, mielőtt rászánjuk magunkat a döntésre. Érdemes olyan helyet választani, ahol biztos kezekben tudhatjuk fogaink épségét. Amennyiben szeretnéd rendbe tetetni fogaidat – és visszakapni ragyogó mosolyodat -, a Halász Klinika tökéletes helynek kínálkozik!

Azonnali implantáció előnyei

Azt már tudjuk, miért is kell az elvesztett, hiányzó fogainkat mielőbb pótolni. De nem biztos, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy miért is előnyös ez számunkra. Az ismeretlentől való félelem miatt sem mernek sokan belevágni a fogpótlásba vagy foghúzásba. Pedig nincs mitől tartani, mert azonnali implantáció nélkül a korona sem lesz olyan tökéletes és szép, mint az eredeti fog volt.

A csontok regenerációja a foghúzás után a legintenzívebb, így könnyebben fogadja be az új implantátumot, elősegítve a gyorsabb felépülést. Ráadásul kérhetünk ideiglenes koronát, így biztosítva azt, hogy ne maradjunk fog nélkül addig, míg elkészül a végleges korona. Ne elégedj meg azzal, hogy megszabadultál a fájdalomtól. Ha ez a terület sorvadásnak indul és visszahúzódik, csak több lépéses, sokszor fájdalmas beavatkozásokkal lehetséges az elvesztett szövetek visszaépítése.

Válassz megfelelő szakembert fogaid épségének és egészségének megőrzése érdekében! A Halász Klinika a segítségedre lesz, ha fogas kérdéseid vannak.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások