A komolyzene állt a szombati Montázs-est középpontjában, hiszen a Laczkó család minden tagjának lételeme a zene. A Szivárvány havasán kezdetű csángó népdallal kezdődött a rendezvény a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében.

negyen02

 

A közönség hallhatott még Chopin, Liszt és Sosztakovics zenedarabokat, de az irodalmat és a képzőművészetet kedvelők is örülhettek kedves témájuknak, hiszen a Laczkó családban az ifjabb generációra öröklődik még a művészetek kedvelése (irodalom, képzőművészet), valamint a pedagógus pálya iránti elhivatottság is.

 

laczko-kozonseg-negyen03

 

A vendégek voltak:

• Laczkóné Pálfi Alojzia ny. főiskolai docens
• Laczkó János restaurátorművész, műemlékvédelmi szakmérnök, ny. megyei múzeumigazgató
• Ifj. Laczkó János énektanár, karnagy

A hűvös, esős idő ellenére megtelt a nagyterem. A Montázsmagazin olvasóin, barátain, tehát a törzsközönségen kívül, akik gyakran megtisztelik jelenlétükkel a rendezvényt, Kecskemét zenei és múzeumi életének képviselői és a Laczkó család ismerősei, barátai is szép számmal eljöttek.

 

laczko-kozonseg-negyen-02

 

Noha sokan ismerték már a vendégeket, mégis mindenkinek tudtak mondani valami újat, hiszen sok érdekeset elárultak magukról. Elmondhatták kedvenc versüket, illetve videó bejátszás révén megismerhettük kedves zenedarabjukat is. Az oldott, derűs légkörben családi szokásokra is fény derült, és érezhető volt a családtagok egymás iránti megbecsülése, tisztelete, szeretete.

 

laczko-kozonseg08

Lujzika a végén meg is énekeltette a közönséget

Mindhárom vendég tartalmas és példamutató szakmai múltat – és jelent – tudhat magáénak. További sok sikert, jó egészséget és szeretetteljes éveket kívántak nekik a hozzájuk siető hallgatók a program végén, a közös éneklés után. 

 

Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások