A Montázsmagazin a Krúdy Kör vendége lesz a Kéhli vendéglőben, a híres Krúdy kocsmában – 2022. október 13-án, csütörtökön 16.00 órai kezdettel a Montázsmagazin újságírói és szerkesztői stábja bemutatkozik az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Körben. Csaknem tíz éve már, hogy baráti szálak és szakmai kapcsolódások fűzik össze őket, a közös nevező pedig az irodalom és a képzőművészet.

a krudy kor
E tíz év alatt a magazinban sok-sok interjú jelent meg a Krúdy Kör tagjaival. Kölcsönösen esteket tartottak egymásnál: Budapest és Kecskemét így közel került egymáshoz. A néhai Király Lajos elnök és Kanizsa József akkori titkár sokat tett a közös barátság ápolásáért.

Amíg a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre intenzívebben működött, a részünkről Nagy L. Éva és Kovács István József, valamint a kedves Antalfy Pista bácsink volt az összekötő kapocs. A Montázsmagazin Weninger Erzsébet vezetésével vett részt ebben a gyümölcsöző kapcsolatban.

A magazin részéről egyik újságírónk, Orosz Margit költő, író, pedagógus áll nagyon közvetlen kapcsolatban a Krúdy Körrel. Gyakran részt vesz a Kör rendezvényein, és beszámol róluk az olvasóknak.

Németh Nyiba Sándor, a Krúdy Kör elnöke sem ismeretlen a Montázsmagazin alkotói számára, hiszen több kecskeméti rendezvényen is részt vett, verssel, dallal, gitárkísérettel színesítve azt. Régi meghívásának örömmel tesz eleget most a kulturális magazin munkatársainak egy csoportja.

Mind a Krúdy Kör, mind a Montázsmagazin a „kultúrában utazik”, életükben az irodalom és a képzőművészet hasonlóan ismerős elem. Október 13-án az irodalmi esten együtt fognak hódolni ezeknek a „múzsáknak”, és örülni egymás társaságának. Mindenkit szeretettel várnak a közös rendezvényre.

 

Weninger Erzsébet

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások