A Kecskeméti Nemzeti Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított közvetítés sorozata az utolsó állomásához érkezett. A közvetítés június 9-én este 7-kor kezdődik, a Szente Vajk rendezésében készült Kacsóh Pongrác – Bakonyi Károly – Heltai Jenő: János vitéz című daljátéka lesz látható.

a kozvetites

A legszebb tündérmese a nyári szünet előtt
A János Vitéz egy szívmelengető történet szerelemről, csalódásról, hűségről és önfeláldozásról gyönyörű dalokkal, sok humorral és érzelemmel. A Katona József Nemzeti Színház művészeinek előadásában láthatjuk a június 9-i online közvetítés során.

Kacsoh Pongrác daljátéka Petőfi Sándor azonos című elbeszélő költeményét veszi alapul, még gazdagabbá, mesésebbé varázsolva azt. Kukorica Jancsi és a szépséges Iluska méltán elhíresült története a szintén jól ismert dallamokkal kiegészülve a magyar operettkorszak sikersorozatának kezdetét jelöli. A „pásztorok királyának”, a „szegény kis árva lánynak”, a francia királykisasszonynak és Bagónak sokan adtak már életet a magyar színpadokon.

a kozvetites sorozat

A kecskeméti előadásban, a közvetítéssorozat utolsó előadásában a címszerepet Orth Péter alakítja, akinek régi szerepálma volt Kukorica Jancsi. A főbb szerepekben Kékkovács Mara, Dobó Enikő, Csombor Teréz, Kiss Zoltán, Aradi Imre, Kiss Nikolett, Pál Attila, Sirkó László lép színpadra.

A darab rendezője Szente Vajk, aki visszatérő rendezője a kecskeméti teátrumnak. 2016-ban ő rendezte a Tied a világ! c. musicalt, valamint 2018-ban A beszélő köntös című musicalt is.

A János vitézben Petőfi sorai és Kacsoh Pongrác gyönyörű szép dalai eredeti változatukban hangzanak el, amit egyedi látványvilág tesz izgalmassá. Szente Vajkot ugyanis rendezői munkája során a foci Eb, a magyar fiúk kurucos helytállása inspirálta.

Az előadás időpontja: június 9-én este 7-kor. Hossza: 120 perc 1 szünettel. Elérhető lesz a színház Youtube csatornáján, a Facebook oldalán és a Kecskeméti Katona József Színház oldalán

 

Forrás: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Egy korábbi cikkünk a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházról itt  olvasható.

 

 

Hozzászólások