A Montázsmagazin sok szeretettel ajánlja Kecskemét város színházszerető közönségének a KKKK (Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ) előadásait a jövő évadra. Bérletek vásárlására is van lehetőség. A plakátról tájékozódhatnak a bérletes előadásokról, és kedvcsinálóul egy kis ízelítőt adunk az új és rendkívül izgalmasnak tűnő zenés produkciókról. A Zenés bérlet előadásai a méltán híres Experidance Együttes produkciói.

Toldi:

Toldi Miklós története örök mese. Hőse a fiú, aki önmagát,s élete célját keresi. Kitaszítják, de legyőzve pusztító indulatait,kiállja a három próbát. Olyan erényeknek lesz birtokosa, amelyekkel megtalálva helyét a világban, a férfi lét magasabb, teljesebb fokára léphet. Arany János klasszikussá nemesült költeményét Szarka Gyula, a Ghymes zenekar alapító tagja zenésítette meg. A musical-költemény megfogalmazás magában hordozza azt a kettősséget, amit a mű zenéje képvisel. Szarka Gyula zenéjére oly jellemző népzenei ihletettségű, balladisztikus hangvétel a Toldiban új, a musical-ek zenei világára jellemző színekkel gazdagodik, persze megtartva és megőrizve Arany János eredeti szövegét, így az előadásban, egy új Toldi Miklós lép elénk. Toldi Miklós a mesék hőse, a mi huszonéves, saját útját kereső örök kortársunk…
Az előadásban a kiváló énekes szólisták mellett az ExperiDance Produkció tánckara is színre lép.

Honfoglalás:

Honfoglalás, magyaroknak, magyarokról, lovasokkal és íjászokkal élőben a színpadon! A mindenki által jól ismert Honfoglalás című magyar film Franco Nero főszereplésével most parádés szereposztásban kel a színpadon is életre. Az előadás különlegessége, hogy azon helyszíneken, ahol a lehetőségek engedik, Táltos szerepében lóháton jelenik meg a színpadon Pintér Tibor, aki elmeséli a hét vezér hazatérését. Koltay Gergely és Szűts István nagyszabású történelmi rockoperája a magyar fiataloknak szeretné megmutatni, hogyan vert gyökeret a mi csodálatos népünk itt, Európa szívében. „A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!” – tartja a legenda.Honfoglaló őseink nyomdokán Kassai Lajos ötszörös Guiness rekorder világbajnok íjászainak lélegzetelállító bemutatója bizonyítja élőben, hogy miért is félt a kalandozó magyarok nyilaitól egész Európa.

Robin Hood:

A musicalban feldolgozott story méltán a világ egyik leghíresebb története, hiszen olyan örök emberi értékekrõl szól, mint a hazaszeretet, hûség, az igazság keresése, szabadságvágy, melyek mindenkor, minden idõben érvényesek. A romantikus történet rengeteg humorral van átszõve, markáns karakterei szinte minden mûfaj mûvelõit megihlették már. Az élõ zenekarral játszott musicalben megtalálhatóak az intim lírai jelenetek, ugyanúgy, mint a látványos tömeg- és táncképek, és természetesen nem maradhatnak el a kaszkadõr elemeket tartalmazó akciójelenetek sem. Mindezek, valamint a szerzõpáros és a szereplõgárda eddigi munkái biztosítékok a közönség számára a könnyed, de tartalmas szórakozására.

 

Jó szórakozást kívánunk hozzá a következő évadra!

Hozzászólások