Ahogy a gyerekeink nőnek és önállósodnak, egyre inkább szeretnének minden őket érintő kérdésben maguk dönteni. Tinédzserkorba lépve ez pedig még inkább így lesz. A legtöbb kamasz mindenben megy a saját feje után. A kamaszkor küszöbén a lehető legtöbb dologban igyekszik a saját akaratát érvényesíteni, természetesen az öltözködésben is.

kamaszkor

Tizenévesen már igencsak felnőttnek érzik magukat a fiatalok, sok kérdésben ezért nem kíváncsiak a szülők véleményére. A gyermek- és felnőttlét közötti átmenet megélése sok esetben okoz fejfájást, nehéz pillanatokat a gyerekeknek és a szülőknek is. A Felicity segítségével most hozunk néhány tippet, amelyek segítségével túlélhető ez az időszak.

Képzeljük magunkat gyermekünk helyzetébe!

Elképzelhető, hogy különleges ötletekkel állnak majd elő: “haspólót akarok, csőnadrágot, miniszoknyát, bomberdzsekit, lehetőleg egyszerre!” Néha olyan ruhadarabokat is felvennének, amiben legszívesebben ki sem engednénk őket az utcára. Próbáljunk megértőek lenni, hiszen mi magunk is átmentünk hasonló folyamatokon, mi sem szenvedtünk hiányt őrült ötletekben. A személyiségüket gyakran az öltözködésben fejezik ki. Kísérjük, támogassuk őket ezen az úton, és próbáljunk meg empatikusak lenni, még ha néha nehéz is!

A kamaszok számára nemcsak a ruhák típusa és fazonja, de a márkája is fontos. Hiszen egy márkás cuccban sokkal menőbbnek érzik magukat a gyerekek, és a barátaik körében is népszerűbbek lesznek néhány divatos darabot viselve. Hogy a kamaszoknak való vásárlás ne okozzon fejtörést, érdemes felfedezni a Felicity farmernadrág, leggings és dzseki választékát, valamint egyéb ruháit is! A széles kínálatnak hála, gyermekünk biztosan megtalálja majd a számára megfelelőt.

A szülők szerepe kiemelkedő

Az elfogadás mellett fontos a megfelelő példamutatás is, hiszen a gyerekek utánozva tanulnak. Ha azt látják, hogy ápoltak, csinosak vagyunk, és még a környezetünkre is figyelünk, átveszik majd tőlünk ezt a hozzáállást.

Emellett azzal is sokat teszünk érte, ha hagyjuk, hogy maga fedezze fel a világot – az öltözködésben is! Miért ne mehetne el egyedül vagy a barátaival vásárolni? Fontos, hogy megtalálja a saját stílusát, ezzel együtt önmagát is. Ha gyermekünknek adunk egy kis szabadságot, nő az önbizalma, és hozzánk, szülőkhöz is bátrabban fordul majd segítségért (nem csak) öltözködési kérdésekben.

A kamaszkor szabadságának persze csak úgy van értelme, ha korlátokat is szabunk neki

Egy gyereknek az adja a legnagyobb biztonságot, ha van mibe kapaszkodnia, van mihez tartania magát. Ez minden életkorban hasznos, de kamaszkorban talán még inkább. Szuper, ha jól érzi magát azokban a ruhadarabokban, amiket visel, de követeljük meg tőle, hogy bizonyos alkalmakon, eseményeken megfeleljen a mi elvárásainknak is. Ez nem lesz túl népszerű elgondolás a tinik körében, de hosszú távon a javukat fogja szolgálni.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások