A különös, egyéni hangú avantgard költő alkotói pályája 1967-ban indult Kecskeméten. Alapítója és egyik meghatározó alakja volt az akkoriban a városban működő alternatív művészeti csoportosulásnak, amely új dimenziókkal bővítette a kortárs magyar művészet fogalmát.

1972-től Szentendrén Vajda Lajos Stúdió néven vált a konvencióktól mentes, a művészi kifejezés új formáit kereső művészet ikonjává. Kecskeméten a Postás Klub helyiségében a Purgatórium Ifjúsági Művészklubot, a Nagykőrösi utca egyik lakásának konyhai galériájában a Nalaja Klubot hozták létre fiatal zenészek, írók, költők és festők: Provaznik mellett efZámbó István, FeLugossy László, Terebessy László, Szilágyi Zoltán, Vámos Zoltán. A kiállítás ízelítőt ad e legendás művésztársaság formabontó gesztusaiból, rendhagyó művészeti kezdeményezéseiből, megdöbbentően újszerű kifejezési módjaiból.
A tárlat a Kecskeméti Kulturális Központ II. és IV. emeleti panoráma társalgójában tekinthető meg a nyitva tartási idő alatt 2014. március 3-tól 31-ig.

2014. március 3.

Hozzászólások