Ebben az évben is vigyázunk Földünkre, környezetünkre. Már hatodik alkalommal rendezik meg világszerte az egyik legnagyobb környezetvédelmi eseményt, a Föld óráját.

A kezdeményezés Sydney-ből, Ausztráliából indult el 2007-ben, amikor is a szervezők úgy akarták felhívni a klímaváltozásra az emberek figyelmét, hogy egy óra hosszára lekapcsoltak minden nélkülözhető energiaforrást.

Fantasztikus mennyiségű elektromos energiát sikerül így évről évre megtakarítani, mert azóta minden évben megrendezésre kerül ez az esemény, és egyre több ország egyre több városa és magánszemélye kapcsolódik be. Ezzel világméretű eseménnyé nőtte ki magát, és a klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált. Az energia túlfogyasztására hívja fel a figyelmet, és valamennyiünket hív, hogy saját kis egyéni életünkben tegyünk valamit ezért.

Tehát 2012. március 31-én, szombaton este 20.30-kor elsötétedik nemcsak Budapest (lekapcsolják egy órára a díszkivilágítást), de az ország sok más városa is. Mindenki körülnézhetne a maga portáján, hogy mivel tudna hozzájárulni az energiatakarékossághoz. Egy gyertyafényes vacsora például kimondottan romantikus is lehet, vagy egy bújócska az aprónéppel a sötét lakásban rendkívül izgalmassá válhat. Mentsük meg a Földet!

Hozzászólások