Gabriela Adameșteanu a Dunafeszt vendége. Szeptember 9-én a Három Holló irodalmi kávéház Duna Szalonjában idén is megrendezik a Dunafeszt minifesztivált, amelyet Esterházy Péter emlékének szentelnek.

gabriela adameșteanu

Gabriela_Adameșteanu (Wikipédia, 2013.)

Az eseményen Duna-menti országok írói vesznek részt, a folyamot a közös kultúra és civilizáció szimbólumaként jelenítve meg.

A Budapesti Román Kulturális Intézet részéről és támogatásával Gabriela Adameșteanu írónő vesz részt az eseményen, aki 16.00 órától Koszta Gabriella műfordítóval beszélget. A dialógust Józsa Márta, a Szépírók Társaságának alelnöke moderálja.

Gabriela Adameșteanu jól ismert író a magyar olvasóközönség előtt. 2007-ben a Palamart Kiadónál jelent meg A találkozás, majd 2010-ben, valamint 2013-ban az Európa Kiadónál  Az elveszett délelőtt és a Futó viszony című regénye.

A Dunafeszt további vendégei: Andrej Nikolaidis montenegrói és Silvester Lavrik szlovákiai írók, a fordítóik társaságában. A napot a Kalligram kiadónál megjelent A folyó. Egy másfajta Duna-antológia című kötet bemutatója zárja Parti Nagy Lajos, Németh Gábor és Márton László írók, valamint a szerkesztők és a szerzők fordítóinak jelenlétében.

Az eseményre a belépés díjtalan.

 

Forrás:  ICR Budapesta

Eszterházy Péter – Breviáriumok c. cikkünket itt olvashatja

 

Hozzászólások