Szép napra ébredtünk június 4-én, szombaton. Már fél kilenckor az Erzsébetligeti színházban voltunk, ahol a Cserhát Művész Társaság tagjai és képek sokasága fogadott bennünket. Fodor Balázs invitálta a tagságot, hogy a Harmónia teremben kész van minden a Gála megrendezésére, a képeket pedig egy másik teremben és a folyosókon lehet megtekinteni. Már akkor sokan voltunk! Tíz  órakor megkezdődött a fesztivál.

 

gala1604

 

Chev. Vida Sándor, a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Máltai lovagrend főparancsnoka köszöntette az addigra 120 főre sokasodott nézőket, tagjainkat. Balázsi Judit színművész üdvözölte a fővédnököket, és megkezdődött a maratoni műsor. Először Bornemisza Attila, a Cserhát Művész Kör elnöke mondott verset Ihász-Kovács Éva „örökös főtitkártól” halála harmadik évfordulójára, majd saját magától is a „Hófehér paripák hazámnak” c. versét mondta el. Balázsi Judit és Tárkányi Imre kis színdarabja sikert aratott. Az írója Tárkányi Imre, a mű címe: „Akik kétszer mondták ki az igent”. A tagság vastapssal jutalmazta a darabot.

 

gala1603

 

Bartók Anikó és Bornemisza Attila szavaltak közösen két verset a magyarságról, magyarságtudatról, ami szintén nagy siker volt. Bacsa Ferenc operaénekes a zeneszámaival aratott nagy sikert. Domoszlai János indián zenéket játszott indián sípon és dalokat énekelt. Komoly elismerést kapott a közönségtől, majd Kmecz Anna mutatkozott be, gyönyörű hangja betöltötte az egész színházat!

Bornemisza Attila és Dezső Ilona Anna röviden beszámolt a 2015-ös évről, a programokról és a körben történt ügyekről.

 

gala1607

 

Dáma Semes-Bogya Eszter énekelt és gitározott, négy dalával megdobogtatta a szíveket. Nagyszerű volt. Vastapssal ráadást kért a közönség! Még szünet előtt Aamina Szabó Ágnes szépséges angyaltáncával könnyeztette meg a közönséget, úgy repült a teremben hófehér szárnyaival, mint aki most szállt le közénk az égből. Hatalmas tánctudása és szeretete elárasztotta a szíveket. Meghallgattuk még Németh Nyiba Sándor előadóművészt, a Magyar Kultúra Lovagját, és hatalmas sikert könyvelhetett el ő is.

 

gala1605

 

Bornemisza Attila kiosztotta a zsűrizett képek dokumentumának egy példányát a sok-sok festőművésznek. Következett a szünet, ahol kiosztottuk a Délibáb folyóiratot és a Délibáb 2016-os antológiát, amelyek gyönyörűen illeszkedtek a műsorhoz.

Rendelkezésünkre állt a büfé, megnéztük a sok csodás képet, és alig vártuk, hogy kezdődjön a délutáni program!

A szünet után még egy angyaltánc következett, ami szintén felrepítette a közönséget a mennyei magasságokba, és hatalmas szeretetözön indult meg a teremben. Szeretetnap ez, súgta valaki!

S újból Kmecz Anna bűvölte el hangjával a közönséget, és megint vastaps következett.

 

 

 

gala1602

Bacsa Ferenc gitározása nagyon megható volt, és már-már egy kis földi boldogság is szállt mindenkire.

Majd megemlékeztünk eltávozottainkról: Holló Ila költőről, Papp Judit festőművészről, Ősi Kovács Imréné Ilonkáról, Ferenczi Anna költőről, Csepregi Piroska ékszerkészítőről, Balázsi György Örökös tagunkról.

Balázsi Judit Ihász-Kovács Éváról és a most elhunyt Keres Emilről emlékezett meg Bornemisza Attila versével. Elmondta, hogy most veszítette el az édesapját. Felállva emlékeztünk Trianonra is, a halottainkra is.

Majd költőink vették át a szót. Bemutatkozott: Holpert Krisztián költő, Róna J. László író, a Székesfehérvári Irodalmi Csoport, Erdősi Ildikó gitáron és hegedűn, Hekkel Arany verseivel, Drotleff Zoltán versével, T. Tamás Ferenc novellájával. Bergmann Balázs versét Bartók Anikó mondta el. Dudás Margit szép versét is hallhattuk, Vargáné Haller Ibolya szavalt. Bornemisza Attila köszöntötte név szerint a távolról érkezett művészeket. Fazekas Imre Pál verseivel köszönt, Dócs György szavalt, és Tárkányi Imre versmondásával ért véget a Gála. Végül Bornemisza Attila köszönt el, mert minden jó, ha jó a vége.

 

gala1606

 

A Cserhát Művész Társaság tagjai még sokáig beszélgettek egymással, és újból „szeretet-fesztiválnak” titulálták e napot! Köszönet mindenkinek, aki ott volt és velünk örült. Megint együtt voltunk! A szeretet nevében…

 

Az Elnökség

 

 

Hozzászólások