Családi Farsangi Kavalkád a Palacsintás Király sátrában – 2018. február 10., szombat 12.30 – 21.30 – Mercedes–Benz Sport Akadémia. A Családi Farsangi Kavalkád a Családok éve programsorozat kecskeméti nyitó rendezvénye.

Fő támogatója: Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság. A rendezvény védnöke: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A „Családi Farsangi Kavalkád” a Családok éve első közös összefogásra épülő eseménye, amelyre szeretettel hívjuk a Hírös Város apraját és nagyját, kicsiket, nagyokat, szülőket és nagyszülőket. A program keretében szeretnénk megszólítani az egyes családok mellett a város intézményeit, vállalkozásait, az itt működő cégeket és Kecskemét térségeinek településeit. Hisszük, hogy egy település számára a jövő záloga a család- és gyermekbarát város összetartó erejében rejlik.

Program:

Ceremóniamester: Rumi László bábszínész, rendező

12.30: Gyülekezés a Kodály Iskolában

13.00: A Palacsintás király mesejelmezbe öltözött szereplőinek vezetésével felvonulás: Kodály Iskola – Szil Coop-körforgalom – Kosárlabda Akadémia

„Palacsintás király sátor” – a Sport Akadémia előtti téren

14.00-17.00: A sátorban palacsintasütő versenyt rendezünk. A nevező csapatok (családok, cégek, intézmények, kistérségi települések) sütik a palacsintát. A versenyt jótékonysági céllal szervezzük, erősítve az összefogást a családok iránt, a társadalmi felelősségvállalás szemléletet azon fogyatékossággal élő gyermekek segítésére, akik az otthonukban élnek.

A verseny győztesei – akik a legtöbb palacsintát sütik – értékes díjban részesülnek. Az elkészült palacsintákat a Palacsintás király apródjai, segédei adományért adják, a Palacsintás király átadja a befolyt adomány összegét a támogatott családoknak. A király és segédei a mese szereplőinek jelmezét viselik, amelyeket Wieber Marianne jelmeztervező, Balázs Béla-díjas érdemes művész tervezett.

Fésűs Éva: A Palacsintás király című zenés mesejátéka DVD-n a Sport Akadémia I. emeleti pályák területén

14.00-21.00: A hagyományos és a mai kor játékai fogják a különböző foglalkozásokat és versenyeket alkotni. A népi játékok mellett számítógépes játékok, logikai versenyfeladatok is lesznek. Találkozhatnak a „MintaPintyekkel”, bekapcsolódhatunk a Bahorka Társulat interaktív folklórszínházába, a Ballószögi Kincsecskék táncházába, a bábszínház rejtelmeibe. A játéksarokban a hagyományos játékok mellett modern játékok nyújtanak élményekben gazdag együttlétet. Jelmezes felvonulás és meglepetés vendég zárja a programot. A jelmezbe öltözött családok és gyermekek között a legkreatívabbakat díjazzuk.

Kézműves foglalkozások

5 féle kézműves foglalkozás, foglalkozásonként 2-2 foglalkozás vezetővel.
Álarckészítés, papírtrombita készítés, girland készítés, papírsüveg készítés, ügyességi játék készítés
Minden gyermek hazaviheti saját készítésű alkotását. Azonnal használhatja is, az álarcban, a süvegben vehet részt a programon, így farsangolhat…
Hagyományos játékok világa
A Szórakaténusz kipróbálható játékaival játszhatnak az érdeklődők szőnyegen és asztalokon (hasonmás játékok, kézműves játékok, fajátékok…)

14.00 – 19.00: Családi ügyességi játékok, versenyek animátorok vezetésével
Családbarát videojátékok
Társasjáték versenyek
Családi sportversenyek
Árnyvarázs a Ciróka Bábszínházzal

15.00: Megnyitó, Köszöntő

15.10: Lánchíd Mazsorett csoport

15.30: TST Táncstúdió

16.30: Bahorka Társulat előadása – „Farsang három napjában” – interaktív folklórszínház

17.30: MintaPinty Zenekar előadása

18.30: Ballószögi kincsecskék, Hegedűs együttes – A Ballószögi kincsecskék gyermekcsoport bemutatója, majd azt követően táncház

19.00: Farsangi, jelmezes felvonulás: díjazás egyéni és családi kategóriában, a zsűri döntése alapján az első három legkreatívabb jelmezek kerülnek díjazásra. Mindenki az általa készített és hozott jelmezben vonul fel.

19.30: Eredményhirdetések
20.00: Kállay-Saunders Band
21.30: Télűző tábortűz télűző figurával

Családi – céges – városi csapatverseny

A verseny lényege, hogy három generáció együttesen találja meg a közös családi, baráti játék örömét.
Csapatok nevezését várjuk: családok, iskolák, óvodák, cégek, intézmények részéről.

Minden csapat kap egy füzetet és közösen látogatnak el a különböző állomáshelyekre, ahol objektív módon értékelhető versenyszámokban vesznek részt. Pontokat gyűjtenek, amelyeket a füzetben rögzítenek az animátorok. A legtöbb pontot elért csapatot díjazzuk.

Várjuk Önöket szeretettel!

 

A Szervezők:

Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület,
Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft.
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

 

 

Hozzászólások