Rendhagyó „zenegépet” alakítottak ki a felújított 67-es főúton. Az útszakasz nem meglepő módon a téma leghíresebb feldolgozását játssza. Két éve röppent fel a hír, hogy zenélő szakaszt készítenek a kétszer kétsávosra bővülő 67-es főúton. A várakozásnak vége, átadták az útszakaszt, ami természetesen a Republic zenekar egyik legnépszerűbb számát, a 67-es utat játssza.

Fotó: nlc

A kétszer kétsávos gyorsforgalmi út még nincs teljesen kész, de elvileg augusztusra befejeződnek a munkálatok. Az elkészült szakasz bejárásán tesztelték az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolatot. Többen a résztvevők közül ki is próbálhatták a muzsikáló utat. A tervezők a burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai csendülnek fel.

A legjobb „zenei élményt” akkor érhetjük el, ha 80 kilométer/órás sebességgel hajtunk az 500 méteren elhúzódó bitumenkottára. Az akusztikus burkolatot a Somogybabod közelében lévő szakaszon alakították ki. A Sonline jóvoltából mi is megnézhetjük és meghallgathatjuk az aszfaltzenét.

Már zenél a 67-es út Somogybabodnál ?

Közzétette: Somogy TV – 2019. május 22., szerda

 

 

Hozzászólások