A karfiol mérsékelt energiatartalmú zöldségnövény, amely változatos ásványi anyag- és vitamintartalommal rendelkezik. A karfiolban sok C-vitamin található: egy 20 dekás adag főtt karfiollal a napi C-vitamin-szükséglet nagy részét fedezhetjük. A hatékony bélműködéshez fontos rostokat is tartalmaz.
(A szöveg forrása és még több információ itt található).

Hozzávalók 5-6 literhez:

  • 2 közepes fej karfiol
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 3 ek. olaj
  • só, pirospaprika, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát és a petrezselymet kevés olajon megdinsztelem. A tejföllel és liszttel habarást készítek, ebbe teszem a fűszereket is. Felengedem vízzel, hígítom és hozzá teszem az összes felaprított zöldséget. Forrásig nagy lángon, megpuhulásig kis lángon főzöm. ½ óra alatt megfő.

Láb-lányol és Kar-fiol most már sülve-főve együtt jár.

Antalffy Yvette

2013. december 27.

Hozzászólások