Az Egyesült Államokban és Kubában már bemutatott különleges kiállítási anyag most Budapesten is megtekinthető: finn, észt, dán, kubai, jamaicai bútorok, lakberendezési tárgyak, dekorációk, ruhák, cipők, ékszerek, fotók, szobrok, kollázsok, és még sok más különlegesség.

odf8

Hazánk legjelentősebb nemzetközi öko-design eseményének ünnepélyes megnyitójára 2015. november 27-én 18 órakor került sor, melyen a nagyszabású nemzetközi kiállítási anyag mellett egy látványos nemzetközi öko-divatbemutatót is megtekinthetett a közönség.

A kiállításon olyan külföldről érkezett szebbnél-szebb műalkotásokat csodálhatunk meg, mint például Észtországból Marta Moorats innovatív Ejtőernyő-ruha kollekcióját, a Magyarországi Észt Intézet jóvoltából, Finnországból Essi Kuula és Marika Jylhä Slow Shoes – egyedi cipőkollekcióját, Dániából a Contemporary Danish Architecture-tárlatot, a Dán Királyság Nagykövetségének köszönhetően, Kubából különleges dísztárgyakat, Jamaicából pedig állatvilágot ábrázoló szobrokat.
A Kecskeméti Kortárs Művészeti MűhelyekNemzetközi Kerámia Stúdió jóvoltából Belgiumból Ann Von Hooey, Lettországból Ilona Romule, az Egyesült Államokból Walker Jason és Jerry H. Bennett, Lengyelországból Monika Patuszynska, Dániából pedig Hole Nina alkotásai kerülnek bemutatásra.

odf2

Ezen túl megtekinthető lesz Kaprinay Éva fotótárlata is.
Új-Zéland most a természetes anyagok felhasználását mutatja be, ahogy az őslakosok és a környező szigetek lakói fantáziadús ruhakölteményeket, praktikus használati tárgyakat és hordható darabokat alkotnak ezekből.

Mindemellett a legkiemelkedőbb hazai környezettudatos művészek és művészcsoportok alkotásai is felsorakoznak a tárlaton, mint például a Medence Csoport, az Eco-Design Team, Búza Krisztina, Farkas Réka, a Szegedi Torella, a Retextil Alapítvány és a DNS Group.

 

 

odf9

 

A nemzetközi kiállításon és a divatbemutatón egyaránt öko-tudatos szemléletben készült darabok kerülnek bemutatásra, újrahasznosított, illetve természetes alapanyagokból.
A kiállított és bemutatott darabok közös jellemzője, hogy előállításuk során a negatív környezeti hatások minimalizálására törekedtek a tervezők, ezzel védve természeti környezetünket.

 Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria, 1028 Budapest, Templom utca 2-10.

A Fesztivál valamennyi eseményére a belépés díjtalan.

További információk a Fesztiválról

Forrás: Klebelsberg Kultúrkúria

Hozzászólások