2016. április 8-24. között ismét igazi kulturális, összművészeti zsongás fogadja a Szentendrei Tavaszi Fesztivál vendégeit, hiszen több, mint 30 színházi, zenés, irodalmi és ismeretterjesztő programra kerül sor, valamint 10 kiállítás közül választhat majd a közönség.

Szentendrei_Tavaszi_fesztival_210x280

Az immáron jubileumi, harmincadik alkalommal megrendezésre kerülő programsorozat célja, hogy a tavaszi időszakban kiemelkedő színvonalú kulturális kínálatot nyújtson a városban és a térségben élőknek, valamint a hozzánk látogatók számára.

A művészeti koncepció továbbra is kettős: egyrészt teret biztosít az itt élő alkotóknak és művészeti együtteseknek a helyben történő bemutatkozásra, másrészt pedig igyekszik minél szélesebb körben és témában fellépési lehetőséget kínálni a különböző magyar produkcióknak. Új színfoltja a Fesztiválnak, hogy a kínálatában hosszú évek után idén újra határontúli színházi előadások is szerepelnek, ráadásul ezek egyike több szempontból is különleges, hiszen lakásszínházi előadást most először láthat a közönség Szentendrén. Ezen kívül igazi széles repertoár várja a zenekedvelőket.

Így például az ElevenKert színpadán, az “Ági és Fiúk” és vendégeik Kontroll Csoport dalokat játszanak, felcsendülnek majd a Bizottság számai ef.Zámbó István “Öcsike” és zenésztársai tolmácsolásában, a Pest Megyei Könyvtár Színháztermében pedig fellép többek között Péterfy Bori a Love Band nevű zenekarával, a Hot Jazz Band, illetve a Misztrál és Bolba Éva is a Jazzterlánccal.

Részletes program és jegyvásárlási lehetőség

On-line programfüzet

Hozzászólások