Jockey Ewing  visszatért a képernyőkre.

 

1978. április 2-án indult hódító útjára a kultikussá vált amerikai TV-sorozat, a Dallas. Hozzánk ugyan csak a rendszerváltás után jutott el, de itt is nézők milliói követték figyelemmel az olajmágnás család, a Ewingok mindennapjait. A leghírhedtebb karakter kétségkívül a családi vállalkozás vezetője, Jockey, akit egyébként minden idők legjobb TV-s gonoszának választottak. A gátlástalan üzletember figurája egy csapásra sztárt csinált Larry Hagman-ből. Patrick Duffy szintén egy életre megcsinálta a szerencséjét, mikor eljátszotta Jockey öccsét, a jószívű Bobby-t, akit minden néző azonnal a szívébe zárt. Olyannyira, hogy mikor a színész ki akart lépni a produkcióból, és Bobby meghalt, mindenki visszakövetelte őt. A sorozat készítői végül engedtek a nyomásnak, és egy roppant egyszerű megoldással éltek, hogy hogyan is támasszák fel a halott hőst. Ennek eredménye lett az a legendás jelenet, mikor Bobby felesége, Pamela reggel felébred, és a zuhanyzóban bukkan rá halottnak hitt férjére. A néző Pamelával együtt örült, hogy az egész csupán egy rossz álom volt, és még az sem érdekelte, hogy ezek szerint a teljes előző évad gyakorlatilag meg sem történt.


Visszatértek

És most, több mint húsz évvel a sorozat vége után, eljött az ünnepélyes pillanat, hogy a Dallas visszatér a képernyőkre, méghozzá nem csak az unásig ismételt régi epizódokkal, hanem egy vadonatúj évaddal. Jockey és Bobby fiai viszik tovább a családi vállalkozást, de visszatérnek a nagy öregek is: Jockey, Bobby és Samantha. Bár több az ősz hajszál és a ránc, mint annak idején, de egyébként minden maradt a régiben: a Ewing család életében semmivel sem lett kevesebb az izgalom, a cselszövés és az intrika.

 

A Dallas új részeit már láthatjuk a képernyőkön. A sikerre való tekintettel az új évadot is forgatják, várhatóan januárban tűzik majd műsorra az amerikai kábelcsatornák.

Hozzászólások