Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2019. februárjában újabb különleges helyszínre, a Pesti Vigadóba kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

Február 10-én este fél nyolctól virtuóz örömzenélésre számíthat a közönség a Magyar Kamarazenekarral és Lisztes Jenő cimbalomművésszel, aki fiatal kora ellenére már meghódította tehetségével a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a new york-i Carnegie Hall-t és a bécsi Musikverein-t. Tizenkét évesen megnyerte a rangos Rácz Aladár Cimbalomversenyt, azóta pedig a világ élvonalába tartozó művészekkel, többek között Roby Lakatos hegedűművésszel, valamint Hans Zimmer zeneszerzővel dolgozik együtt. Részt vett több hollywood-i sikerprodukció létrejöttében, a legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható.

A Magyar Kamarazenekar koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, aki közel ötven éves pályafutása alatt a világ legpatinásabb helyszínein kápráztatta el a közönséget művészetével, és olyan világhírű partnerekkel lépett színpadra, mint Mischa Maisky csellóművész. A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A február 10-i koncerten a Vigadóban elhangzanak többek között Liszt Ferenc, Brahms, Rimszkij-Korszakov művei. Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda országos hálózatában 2990 Ft-os egységáron.

Forrás: Magyar Kamarazenekar

 

Hozzászólások