Idén huszadik alkalommal, 2016. augusztus 27-szeptember 1. között rendezték meg Stockholmban a Nemzetközi Víz Világhét keretei között a 15-20 éves korosztálynak meghirdetett Stockholm Junior Water Prize kutatási versenyt, melynek védnöke H.R.H. Crown Princess Victoria Svéd Koronahercegnő volt.

 

vizverseny03

Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván, a kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola tanulói

A versenyen a világ 30 országából nevezett csapatok közel 100 000 diákja vett részt, és készített kutatási projektet a vízzel kapcsolatban. A többkörös magyarországi forduló győzteseként két kecskeméti diák, Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván, a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola tanulói képviselték hazánkat az országok bajnokcsapatai között.

 

vizverseny05

A szakmai zsűri éppen a magyar fiúkat “vizsgáztatja”

A dolgozatukban és a kutatásról készült poszterükben azt mutatták be, hogy a szürkevíz felhasználásával mennyit nyerhetünk pl. egy közintézmény vagy családi ház esetén. Kutatási projektjük címe: „What can we gain by using grey water?” A több napos, angol nyelven zajló versenyen a kutatás részleteinek ismertetése mellett a diákoknak a szakmai zsűri kérdéseire is felelniük kellett, ezzel megvédve projektjüket.

 

vizverseny01

A Top 5-ban – Középen a felkészítő tanáruk, Kiss Róbertné Rivó Erika

A két kecskeméti fiú kiemelkedően jól szerepelt, kiérdemelve ezzel a szakmai zsűri elismerését. Az öt legjobb csapat között végeztek. A győztes idén Thaiföld volt, a második helyezett Mexikó. Gratulálunk felkészítő tanáruknak, Kiss Róbertné Rivó Erikának, aki hónapok óta segíti a felkészülésüket, és a továbbiakban is menedzseli őket.

 

 

Hozzászólások