2015 tavaszán három városban, három koncerten lép fel Vigh Andrea hárfaművész, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál művészeti vezetője, a Zeneakadémia rektora.

vigh_andrea1

Március 18-án a Zeneakadémia Nagytermében a Manchester Camerata kíséretével Elgar: Sospiri (Sóhajok) című művét adja elő, majd Kaposváron és Miskolcon Drahos Béla fuvolaművésszel Mozart fuvola-hárfaversenyét szólaltatják meg. Utóbbi koncerten Debussy Két tánca is elhangzik a művésznő előadásában. Közben március végén lemezfelvételt készít Balassa Sándor hárfaversenyéből, mely februárban hangzott el a Zeneakadémián a szerző 80. születésnapja alkalmából.

Márciusban kerül meghirdetésre az MVM Koncertek keretében a „Remekművek 3 tételben” különleges bérletsorozata is: az első koncerten (Mozart-est) 2015 decemberében a fuvola-hárfaversenyt adják elő a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, majd további két koncert következik 2016-ban: Debussy és Ravel művei márciusban, Saint-Saëns-est decemberben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. Utóbbi koncerten a hárfaverseny mellett Saint-Saëns csellóversenye is elhangzik Várdai István közreműködésével, Vajda Gergely vezénylése mellett.

vigh_andrea2

Fotó: Felvégi Andrea

 

Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművésznő 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013 novemberétől a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.

 

 

Hozzászólások