Az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett vállalkozói üzleti reggelin a családbarát foglalkoztatás mellett a Kecskemét Fejlődéséért Alap által nyújtott lehetőségekről, valamint az online marketing alkalmazásának előnyeiről kaptak információt a résztvevők.

A megjelenteket Dr. Várady Zoltán, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Szalai Anna, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője üdvözölte, akik kiemelték, hogy egyedi igények kezelése, a rugalmasság, agilitás, gyors alkalmazkodókészség mennyire fontos szerepet játszanak egy vállalkozás sikerében.

A KKV-knak nagy előnye a nagyobb vállalatokkal szemben, hogy kisebb méretük miatt egyedi igények kezelését is meg tudják oldani, gyorsan és rugalmasan képesek reagálni egy-egy szituációra. Ezért is kerültek napirendre olyan példák a családbarát vállalat, illetve az online marketing területéről, amelyek akár kisebb erőbefektetéssel is nagy eredményeket képesek produkálni.

Panelbeszélgetés keretében Kovács Marianna, a Monojet Kft. ügyvezetője a saját vállalkozásán keresztül mutatta be, hogy a családbarát munkahely kialakítása, az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazása nemcsak a munkavállalók részére jelent előnyöket. A dolgozók cég iránti elkötelezettségének erősítése megoldást jelent a munkaerő fluktuációjának csökkentésére és a hatékonyságot is növeli.

Csikós Tamás, az ITM Creative Group Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az online marketing eszközeinek alkalmazása milyen lehetőségeket rejt a KKV-k számára. Kiemelte, hogy ha nincs elegendő forrás a marketingre, de van elég kreativitás, a kevés pénz is nagyon jól és gyorsan hasznosul egy jól felépített kampányban, és a bevételek növekedéséből aztán vissza lehet forgatni a marketingre. Ez nagyon fontos szempont lehet egy induló vállalkozás, vagy akár egyéni vállalkozók számára is mindamellett, hogy az elért eredmények jól is mérhetők.

Farkas László, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. projektmenedzsere az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elmondta, hogy jobbnál jobb ötletekkel, megoldásokkal, innovatív elképzelésekkel jelentkeznek a vállalkozók. A KKV vezetők tele vannak innovatív ötlettel, vállalkozási kedvvel. Ezek után az ötlet megvalósításához finanszírozás, megfelelő és szakképzett munkaerő, valamint hatékony marketing szükséges. A finanszírozásban nyújthat segítséget a Kecskemét Fejlődéséért Alap, amely egyedülálló kezdeményezést testesít meg Kecskeméten. Az Alap olyan megtérülő projektekbe fektet be, amelyeket kecskeméti tevékenységű cégek valósítanak meg.

A vendégek részére ismertetésre kerültek a Kecskemét Fejlődéséért Alap által nyújtott termékek, a pályázás rendszere. Tamás Ádám, a Wango Kft. ügyvezetője már be is nyújtotta pályázatát, így személyes tapasztalatait hitelesen oszthatta meg, és bátorította a jelenlevőket a pályázásra.

 

 

Hozzászólások