A vérbeli üzletemberek nem alkusznak meg az ajándékozás kapcsán, hiszen ekkor is törekednek a minőségre. Az üzleti életben számos fontos emberrel találkozhatunk, akiket nagyra értékelünk. Az ünnepek közeledtével természetesen rájuk is gondolnunk kell. Az ajándék kiválasztása számukra azonban nem mindig olyan egyszerű. A következő pár sorban néhány ötlettel gazdagodhatsz az üzleti ajándékok terén.

uzleti ajandekok

Üzleti ajándékozás – miért jó?

Egy cég kapcsolatok rendszeréből áll, és valljuk be, aligha működnek más emberek nélkül. Amikor az érdekek egymásra épülnek, már régen nem számít a büszkeség vagy hasonló kicsinyes érzések, csak így épülhet ki a kölcsönös bizalom.

Az üzleti ajándékozásnak éppen ezért nagy szerepe van. Ezzel a partnereink felé ugyanis tiszteletünket, elismerésünket tudjuk kifejezni, így a meglévő kapcsolatok tovább erősödhetnek. Egy-egy apró meglepetés segíthet tehát elmélyíteni a bizalmat, ezáltal kialakulhat a pozitív céges image is.

Hidd el, az odafigyelés később megtérül majd az üzletedben is! Lássuk, milyen ajándékok válnak be ezen a területen!

Informális ajándékok

Azzal nyilván te is tisztában vagy, hogy egy plüssmackó vagy egy édes bögre valahogy nem lesz túl előnyös ajándék egyik üzlettársad számára sem. Általában érdemes figyelembe venni a megajándékozni kívánt személy nemét is, bár szerencsére vannak amolyan “unisex” üzleti ajándékok is.

Az egyik legkedveltebb ilyen ajándék például a konferencia- vagy irattartó mappa. Ezek között különböző kialakítású és anyagú változatok is vannak. Egy elegáns műbőr mappa például profi kiegészítőnek tűnik, s ha akarjuk, egyéb irodaszerekkel is kibővíthetjük. Sőt, komplett irodaszercsomagokat is kialakíthatunk. Ezekhez jól illik például egy egéralátét, egy tablettartó vagy egy irattartó táska is.

A legtöbb darab jól mutat a legtöbb szakmában forgó személy kezében. Te kinek nem vásároltad még meg az idei üzleti ajándékát? Az Ajándékok.shop webáruháznál kapható irodaszerek között te is megtalálod a megfelelő eszközt!

Üzleti ajándékozási szokások itthon

Magyarországon szigorú szabályok és etikai elvek határolják az üzleti ajándékozást. Ezek közül megemlítünk neked most néhányat, amelyek segítenek tájékozódni a témában.

A mértékét is illik eltalálni, habár bizonyos esetekben erre is vannak belső szabályok. Ezek tulajdonképpen meghatározzák, hogy a bizonyos szinteken lévő és konkrét ideje tartó kapcsolatok milyen mértékű figyelmességet igényelnek.

Hazánkban is elterjedt szokás, hogy év végén bonyolítanak le hasonló ajándékozást. Amennyiben az ajándékot nem tudja az illetékes személyesen átadni, úgy abban az esetben mindenképpen figyeljen arra, hogy legalább az aláírás ne maradjon le! Célszerű egy névjegyet is becsúsztatni az ajándék mellé.

A gyümölcsöző együttműködés érdekében a megajándékozottnak is illik köszönetet mondania legkésőbb egy héten belül.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások