Hagyományait őrzi a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, idén ünnepélyes online gála zárta az évadot. A teátrum számára kiemelten fontos küldetés, hogy az évadot amennyire csak lehet, a megszokott módon zárja le. Ennek keretében június 2-án a sokéves hagyományokkal rendelkező Együtt a Művészetért Gálát is megtartották.

unnepelyes online gala

A közönség több mint egy héten át szavazhatott kedvenceire, idén is gazdára találtak a díjak. Az online közvetített ünnepélyes gála pont úgy zajlott, mintha a közönség is helyszínen tartózkodott volna. Az est háziasszonya Decsi Edit színművésznő volt.

A közönség szavazatai alapján a kiosztott díjak a következőképpen alakultak:

Város kedvence: Csombor Teréz
Legjobb nagy színházi előadás: Chicago
Legjobb kis színházi előadás: Liliomfi
Legjobb színésznő: Csapó Virág
Legjobb férfi színész: Kocsis Pál
Legjobb női epizodista: Hajdú Melinda
Legjobb férfi epizodista: Szemenyei János
Legjobb női táncművész: Nagy Nikolett
Legjobb férfi táncművész: Szóka Roland
Legjobb jelmeztervező: Remete Kriszta
Legjobb díszlettervező: Cziegler Balázs

A Gála díjazottjainak egy-egy Vámos Zoltán által készített plakettet adtak át a pénzjutalom mellett. A legjobb előadások díjai mellé pedig Harsányi Zsuzsanna festőművész által felajánlott két festményt is átadtak az alkotóknak. A díjak támogatói: a Cab Tec Kft., a Diego Kft., a Phoenix Mecano Kecskemét Kft., a Reuzál Trend Bt. és a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.

Kiosztották a teátrum hagyományos, saját díjait is. Így a Latabár-díjban 2020-ban Aradi Imre részesült, míg a Csizmadia László-díjat Szegvári Juli kapta.

Cseke Péter igazgató a gálán ismét, nyomatékosan megköszönte a kitartó és lelkes közönségnek, hogy nemcsak a színház falain belül szerették a társulatot. Elfogadták a rendkívüli helyzetre adott válaszokat, és az online tartalmakat is örömmel fogadták.

Egy igazán jól sikerült sorozat végén kijár a ráadás. Így lesz ez június 9-én, még a nyári szünet előtt. Az egész család számára kínál kikapcsolódást a Szente Vajk rendezte János vitéz című daljátékkal a teátrum. A közvetítéssorozat utolsó állomásaként ezzel búcsúznak az online térben sugárzott előadásoktól. Minden remény szerint késő nyártól-ősztől pedig ismét a szépséges színházépületekben fogadhatják a közönséget.

Decsi Edit a gála lezárásaként és búcsúzásként megismételte a színház következő évados jelmondatát, ami minden színházszerető szívébe izgatott várakozást kelthet:

Kecskeméti Nemzeti, ahová az álmok is játszani jönnek!

Kapcsolódó cikkünk: 

Ahová az álmok is játszani jönnek – A Kecskeméti Nemzetibe

 

 

Hozzászólások