Unikális táncszínházi élmények a Kecskeméti Nemzeti Színházban! – Februárban a Kecskemét City Balett különleges táncszínházi produkcióval várja a színházbarátokat, amelyet márciusban és áprilisban két újabb táncszínházi előadás követ: a Győri Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lesz a vendégük. 

tancszinhazi elmeny

Fantasztikus lehetőséget kínál a Kecskeméti Nemzeti Színház és a Kecskemét City Balett a Nemzeti Táncszínházzal kötött nagyszabású együttműködés keretein belül. Egy táncművészeti csokorral készülnek, amelyben két, kuriózumként általuk Kecskemétre invitált vendégegyüttes is szerepet kap.

Az elkövetkezendő három hónapban olyan együtteseket és szuperprodukciókat tekinthet meg a közönség, amilyenek még nem álltak a kecskeméti teátrum színpadán.

Egyenként is valódi különlegesség mindhárom előadás, azonban a bérlet biztosítja teljeskörűen azt a fajta táncszínházi élményt, amelyet Barta Dóra, a Kecskemét City Balett művészeti vezetője az együttesek kiválasztásakor célként kitűzött: ez nem más, mint a műfaji sokszínűség.

Ezúttal nem kell Budapestig és Győrig utaznia a tánc szerelmeseinek a táncszínházi élmény kedvéért, ugyanis ellátogat hozzánk a Győri Balett, illetve a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Előbbi a The Waves, illetve a Bolero, utóbbi a Toborzó című előadását mutatja be, a Kecskeméti City Balett pedig egy egészen rendkívüli produkciót állít színpadra: kétpólusú, misztikus világ elevenedik meg a LOTUS projektben Barta Dóra rendezésében.

A Kecskemét City Balett előadásának minősége, stílusa és gondolatrendszere nagyon hasonló lesz az eddigiekhez, valójában csak témájában tér el. A LOTUS projekt utazás egy gondolat körül, Barta Dóra alkotótársai pedig ezúttal a társulat táncművészei. A díszlet mögött egy nagyon komoly látványvilágot szimbolizáló rendszer van, így a történethez erős vizuális élmény is társul. A misztikus hangulatot tovább fokozza a zene, amellyel egyértelművé válik a lótusz magában hordozott jelentése: a tiszta újjászületés szimbóluma; a nehézségek, akadályok ellenére történő kibontakozás lehetősége.

Táncolja a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tánctagozata, a Kecskemét City Balett.

Mindhárom előadás egy-egy alkalommal látható csupán Kecskeméten:

  • LOTUS projekt: 2022. február 25. 19:00 óra
  • The waves/Bolero: 2022. március 7. 19:00 óra
  • Toborzó: 2022. április 5. 19:00 óra

A három táncszínházi produkció bérlettel és jeggyel egyaránt megtekinthető. A jegyek és bérletek már kaphatók a színház jegyirodáiban, illetve online.

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 

Online jegyrendelés

Facebook

A Kecskemét City Balettről itt is olvashatunk

 

Hozzászólások