Mínusz húsz fok, hótorlaszok az ajtó előtt, és kimozdulni sincs kedved? Ezekkel a filmekkel a happy end a hideg téli estéken is garantált.

Bridget Jones naplója
Az örök klasszikus, tökéletesen eltalált humorral. Ezt a filmet nem lehet elégszer látni és megunni: egy szingli nő (René Zellweger) csetlés-botlásai a munkában és a szerelemben, nyusziruhában vagy óriás gumibugyiban. Mindezt kiegészíti a rosszfiú (Hugh Grant) sármja, és a jófiú (Colin Firth) forró pillantása.

Igazából szerelem
A másik nagy klasszikus: ha karácsonykor kimaradt, itt az ideje elővenni, és megnézni, hogyan táncol a miniszterelnök (Hugh Grant), csábul el a főnök úr (Alan Rickman), szeret bele az író (Colin Firth) a spanyol házvezetőnőjébe, oktatja ki a kisfiú az apját (Liam Neeson) a szerelemről, és kerül a kiégett rocksztár (Bill Nighty) a karácsonyi slágerlisták élére.

Sztárom a párom
Hugh Grant humora és ábrándos, kék szemei nem csak Julia Robertset veszik le a lábáról… Még akkor is, ha a fiú egy könyvesboltban dolgozik a londoni Notting Hillben, a nő pedig a híres filmsztár.

Holiday
Két összetört szív: Amanda (Cameron Diaz) Los Angelesből és Iris (Kate Winslet) Angliából házat cserél két hétre, és amit a saját életükben nem találtak, a világ másik végén kopogtat az ajtajukon (nem elhanyagolható szempont, hogy Jude Law személyében).

Rossz tanár
Elizabeth (Cameron Diaz) tanári pályafutása során megtanulta, hogyan piáljon és füvezzen titokban az iskolában, hogyan csábítsa el a gazdag, jóképű helyettesítő tanárt (Justin Timberlake), üsse ki a vetélytársait, sajtolja ki a legtöbb pénzt az iskolából – és nyújtson nekünk is remek szórakozást egy estére.

Excsajok szelleme
A gagyi cím jó filmet takar, hatalmas hóval, és egy megrögzött nőcsábásszal (Matthew McConnaughey), akit volt barátnői tanítanak meg a tisztességre, a bátorságra és a gerinc viselésére. Érdemes angolul nézni a szóviccek miatt.

Férjhez mész, mert azt mondtam
Egy akaratos anya (Diane Keaton) elhatározza, hogy majd ő talál megfelelő férjet a legkisebb lányának (Mandy Moore), és társkereső hirdetést ad fel. Csakhogy az „ideális jelölt” ellen más is indul…

Őrült, dilis szerelem:
Ryan Gosling póló nélkül, mi kell még?

A spanom csaja
Újabb borzalmas címadás, de remek, könnyed vígjáték. Tank (Dane Cook) hivatásos kerítő, módszere, hogy egy randi vele, és a lány máris hanyatt homlok menekül vissza exe karjaiba… de mi van akkor, ha a legjobb barátja béreli fel, ő pedig beleszeret a lányba?

Már megint te?!
„A gimi rémálom volt, és ez a hétvége a folytatás!” Anya és lánya mindketten szembekerülnek középiskolai ellenlábasukkal: az egyiket a bátyja akarja elvenni, és a másik lenne az anyósa… HA eljutnak az esküvőig.

 

Helstáb Laura

Hozzászólások