A Müpa új, négy DVD-t tartalmazó gyűjteményében Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, korunk jelentős nemzetközi és magyar Wagner-szólistái, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével elevenedik meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa, A nibelung gyűrűje.

Wagner

Az istenek alkonya (Fotó: Hirling Bálint/MÜPA)

 

A Budapesti Wagner-napok legemlékezetesebb operaelőadásairól készült felvételeit 2017-ben kezdte el a Müpa DVD-n megjelentetni. A sorozat A walkür egy évvel korábban rögzített előadásával indult útjára. Ez a felvétel egyúttal Johan Botha dél-afrikai származású operaénekes utolsó Wagner-alakítását örökítette meg. A kizárólag Magyarországon értékesített kiadvány, valamint a rá következő években megjelent A bolygó hollandi (2018) és a Tannhäuser (2019) a világ minden tájára eljutott.

A kedvező nemzetközi sajtóvisszhang övezte megjelenéseket ezúttal egy valódi „nagyágyú”, A nibelung gyűrűje tetralógia teljes, mintegy tizenhat órányi zenét magában foglaló kiadása követi.

A négy DVD-t tartalmazó exkluzív kiadványon Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, korunk világhírű Wagner-szólistái, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével szólal meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa.

Wagner

A német nyelvű, magyar, angol és német felirattal is megtekinthető előadásokat a Müpa Wagner-sorozatának eddigi darabjaihoz hasonlóan a Müpa+ hűségprogram tagjai a lemezekhez mellékelt kóddal HD minőségben is élvezhetik az interneten. A Rózsavölgyi és Társa Zeneműboltban, a Kodály Zoltán Zeneműboltban, továbbá a Líra Könyv honlapján külön-külön és négyes díszcsomagolásban is megvásárolható kiadvány az újranyitást követően a Müpa lemezboltjának választékában is megtalálható lesz.

A Müpa programszerkesztői előszeretettel merítenek az ünnepváró események gazdag hagyományából és minden évben előrukkolnak valami újdonsággal.

A virtuális hangversenyterem újbóli megnyitása és a Müpa Home online közvetítéssorozat mellett a Müpa az ünnepvárás heteit szeretné még izgalmasabbá tenni. Ezt a célt szolgálja az adventi kalendárium, amelynek ablakai december 1-jétől karácsonyig mindennap egy-egy új meglepetést fednek fel.
Wagner

Wagner és a kortársak – Camilla Nylund dalestje (Fotó: Posztós János/MÜPA)

Egy ilyen csemege vált elérhetővé december 4-én is. A Wagner-repertoár terén otthonosan mozgó finn Camilla Nylund 2018-as dalestje izgalmas felfedezőútra invitálja a nézőt. Az énekesnő zenei partnereként az a Helmut Deutsch hallható zongorán, aki korunk egyik legjelentősebb zongorakísérője a dal műfajában.

Camilla Nylund Wagner és a kortársak című dalestjének felvétele december 4-től díjmentesen elérhető a Müpa+ hűségprogram tagjai számára. A számos kedvezményt biztosító hűségprogramhoz továbbra is ingyenesen lehet csatlakozni a Müpa honlapján. A négy DVD-t tartalmazó új Wagner-kiadványról a Müpa ajándéktárgy-kínálatában is olvashatnak. A Müpa Budapesti Wagner-napokról készült 2018-as kisfilmje pedig itt tekinthető meg.

Forrás: MÜPA Kommunikáció

 

Hozzászólások