Testközelben a vadvilág – A Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány a Vadaskert működtetésén, valamint az állat- és növényvilág védelmén túl számtalan közhasznú feladatot lát el az oktatás, természetvédelem, állatmentés terén. A lakosság is bizalommal fordul a Vadaskerthez szaktanácsadásért.

testkozelben a vadvilag

Családbarát Állatkertünk mára igazi közösségi térré, találkozási ponttá nőtte ki magát! Testközelben a vadvilág!

Minden hétvégén látványetetéseket, hétköznap csoportos szakvezetéseket, nyáron táborokat és egész évben sok színes, tartalmas programot kínálunk az érdeklődők számára. Az országos médiával való szoros együttműködésünk hozzásegít ahhoz, hogy nem csak Kecskemét és környékéréről érkeznek látogatók, hanem az ország minden részéről. A Kecskeméti Vadaskert közkedvelt állomása az osztálykirándulásoknak is.

A zárva tartás ideje alatt a 2020. évre betervezett fejlesztéseket megkezdtük és végrehajtottuk. Elkészült a teljesen új játszótér-komplexum, amelyet a gyerekek örömmel vettek birtokba a májusi nyitást követően, és a korábbi tervek szerint megépítettük az Európai dámvad- és muflonkifutó-komplexumot, amelynek kivitelezését a gazdaságosság és észszerűség jegyében végeztük.

Új állatok is érkeztek

Három példány fiatal nőstény dámszarvas, és két példány fokozottan védett kárpáti hiúz gazdagítja a Kecskeméti Vadaskert gyűjteményét.

testkozelben a vadvilag

A világjárvány a Kecskeméti Vadaskertet is nagyon nehéz helyzetbe hozta.

A tavaszi bezárást követően az őszi-téli hónapokra betervezett látogatói bevételeink is elmaradtak. Hiszen 2020. november 11. óta zárva tartunk, és a nyitás időpontjáról még mindig nincs információnk. Kiadásaink ugyanakkor változatlanok, hiszen állatainkat ebben a helyzetben is gondozni, takarmányozni és gyógyítani kell. A területet és az épületeket karban kell tartani, hogy a lehető legszebb állapotban várja látogatóinkat.

Egyszemélyes alapítónk, Kecskemét Város Önkormányzata mellettünk áll, folyamatosan biztosítja a támogatást, és nehéz helyzetünkre tekintettel még több segítséget is kilátásba helyezett, de mindez kevés lehet akkor, ha Önök, a látogatóink nem támogatnak bennünket ebben a nehéz helyzetben.

testkozelben a vadvilag

Célkitűzéseink, terveink megvalósításához jelentős anyagi erőforrások szükségesek.

Megvalósításukhoz kérjük az Önök támogatását, hozzájárulását. Adományaik és az SZJA 1%-a is hatalmas segítség számunkra!

Bankszámlaszámunk: 11732002-20346160
Adószámunk: 18352144-2-03

 

Köszönjük az eddigi és a jövőbeni támogatásukat, hogy a nehéz időkben is mellettünk állnak!

 

Dr. Brúszel László kuratóriumi elnök

Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány

 

Korábbi Vadaskertről szóló cikkünk ITT olvasható.

 

 

Hozzászólások