Háztartásunk egyik fontos kiegészítője a hűtőszekrény. Minden nap használjuk, ezért fontos, hogy minden igényünknek megfeleljen. Hűtővásárlás előtt érdemes áttekintenünk a lehetőségeinket és a szükségleteinket. Ma már nem csak a gyárilag kombinált hűtő-fagyasztószekrényt vásárolhatjuk meg. Egy egész hűtőszekrény-állomást is kialakíthatunk a konyhánkban a saját ízlésünk szerint.

hutoszekrenyet

Hűtővásárlás előtt tájékozódjunk

Mielőtt kiválasztanánk az új hűtőnket, érdemes előregondolkodnunk. Ha beépíthető hűtőszekrényt szeretnénk vásárolni, egyeztessünk a konyhabútort készítő kivitelezővel. Ezáltal elkerülhetjük a választott hűtőgép elméretezését. Ha szabadonálló hűtőszekrényt tervezünk vásárolni, gondoljuk át, hová helyezzük majd el. Ennek megfelelően válasszunk méretet.

Tartsuk szem előtt az energiatakarékosságot, hiszen így pénzt spórolunk. Ráadásul nem csak a saját zsebünket, hanem a Földet is kíméljük. Ha szükséges, válasszunk fagyasztóval kombinált hűtőt. Azonban ha friss élelmiszerekből szeretünk sütni-főzni, akkor nem szükséges a fagyasztó.

Fontos a hűtő mérete

Sokan abban a tévedésben vannak, hogy a nagynak tűnő hűtő belseje is nagy. Ez azonban nem feltétlenül van így. Érdeklődjünk afelől, hogy a külső méretek mellett mekkora a hűtőszekrény belső űrtartalma. Ezzel pénzt spórolhatunk, és több helyünk is maradhat a lakásban. A kisebb konyhák esetében néhány centiméter szabad hely is sokat számít.

Kalkuláljuk a hűtő méretét aszerint, hogy milyenek a vásárlási szokásaink. Ha ritkán járunk boltba, ám ekkor nagyobb mennyiségű élelmiszert vásárolunk, érdemes nagyobb űrtartalmú hűtőt vennünk. Ha azonban egy-két naponta kisebb bevásárlásokat végzünk, elég lehet számunkra egy kisebb hűtőszekrény is.

A kombinálható hűtő előnyei

Igazán innovatív megoldást jelent az elektronikai cikkek piacán az egymással szabadon kombinálható hűtőszekrények rendszere. Az, hogy mi magunk válogathatjuk össze a hűtőket és fagyasztókat, tökéletesen személyre szabhatóvá teszi a konyhánkat.

Borhűtőt építhetünk be a fagyasztó és a hagyományos hűtőszekrény mellé. Higiéniai szempontból is előnyös ez a megoldás. Akár külön hűtőszekrényt vásárolhatunk a húsoknak és a zöldségeknek vagy tejtermékeknek. Ez a súlyos allergiában szenvedők számára is ideális megoldás.

Jó ötlet a hűtőhalmozás?

A hűtők szabad variálása egyre népszerűbb a vevők körében. Felmerülhet a kérdés, hogy biztonságos-e a különböző hűtőket egymás mellé vagy egymás tetejére elhelyezni. A gyártó úgy alakította ki a kombinálható hűtőket, fagyasztókat és borhűtőket, hogy minden szempontból biztonságos legyen.

A lecsapódó kondenzvíz ugyanis egyrészt károsíthatja a konyhabútort, másrészt érintésvédelmi szempontból is igencsak aggályos. Azonban az összeállítható hűtőket külső fűtőszálakkal látták el. Ezek biztosítják, hogy csapódjon le a víz, ne ázzon a bútor, és minket se rázzon meg az áram.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások