Sötét felhők gyülekeztek a Városháza díszudvarában kialakított nézőtér felett szombat délután. Az Udvarszínház szervezői úgy döntöttek, nem kockáztatnak: a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Udvaros Dorottya előadását így a Katona József Színházban láthatta a közönség.

Hetekkel ezelőtt elkeltek a jegyek Udvaros Dorottya Nyáron, este fél tizenegykor című produkciójára. A darab egy szerelmi gyilkosság történetén keresztül mesél a szenvedély természetéről.

– Nem szeretek egyedül játszani, de ez a szerep mélyen megérintett. Egy nő szemén keresztül látjuk, miért ment tönkre a házassága, miért romlott meg a kapcsolata a férjével, gyerekeivel – mondta el a művésznő egy korábbi interjújában.

udvaros01

A produkció a Nemzeti Színház Bajor Gizi Szalonjának megnyitására készült két évvel ezelőtt. A színésznő és a gitáros, Petz Bálint, a szöveg és zene párbeszédével bravúrosan jeleníti meg, varázsolja a néző elé a drámai események résztvevőit.

Udvaros Dorottyát sok-sok emlék köti a kecskeméti Katona József Színházhoz, hiszen szülei, Dévay Camilla és Udvaros Béla a hírös város teátrumának ünnepelt tagjai voltak 1957-től egészen ’73-ig.

Augusztus 12-én, pénteken és 13-án, szombaton az Udvarszínházban Szente Vajk: Tied a világ! című zenés társasjátékát láthatja a közönség, amely az Illés zenekar zenéjére épül, és a Kelemen László Kamaraszínházban egész évadban telt ház előtt játszották. 

 

 

 

Hozzászólások