Februárban indul a Hírös Agóra Filmklub 2019 tavaszi sorozata! A vetítések 19.00 órakor kezdődnek a Hírös Agóra Kulturális Központ színháztermében – Kecskemét, Deák Ferenc tér 1. Kukoricaropogás-mentes, filmes estéket kínálnak a szervezők!

 • 2019. február 14-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Virágvölgy (2018)
  Színes, magyar road movie, 83’
  Meghívott vendég: Csuja László rendező
  Moderátor: Dr. Varga Zoltán filmesztéta
  A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak, és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra. A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

 • 2019. február 14-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Kezedben a sorsod (2018)
  Színes, feliratos francia vígjáték, 105’
  A párizsi pályaudvar forgatagában hirtelen megáll az élet, amikor a tizenéves fiú, Mathieu (Jules Benchetrit) leül a peron mellé kitett zongorához. Káprázatos játékát meghallja a konzervatórium igazgatója, Pierre Geithner (Lambert Wilson) is. De a rossz hírű környékről származó Mathieu hallani sem akar arról, hogy a zeneakadémiára járjon: szomszédja és mentora, az idős Jacques halála óta a zene csak titkos menedékként létezik számára. Egy nap letartóztatják egy bolti lopás miatt, de a megint felbukkanó Geithner révén váratlanul új esélyt kap: ha a konzervatóriumi képzést választja, elkerülheti a börtönt. Az ország legjobb és legkönyörtelenebb zongoratanára (Kristin Scott Thomas) lesz a mestere, de a két ellentétes világ közt őrlődve Mathieu hamar válaszút elé kerül…

 • 2019. február 18-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Bolti tolvajok (2018)
  Színes, feliratos, japán krimi-dráma, 121’
  Rendező: Hirokazu Koreeda
  Szereplők: Lily Franky, Kirin Kiki , Sosuke Ikematsu , Sakura Ando, Mayu Matsuoka
  Oszamu és a fia egy bolti lopás után összetalálkozik egy kislánnyal a dermesztő téli hidegben. Hazaviszik magukkal, és vacsorát adnak neki. Bár elsőre nem tűnik lelkesnek, egy idő után Oszamu felesége is beleegyezik abba, hogy befogadják a gyereket. A család pitiáner lopásokból próbál megélni, de így is a nyomor szélén tengődnek. Ennek ellenére boldognak tűnnek – mindaddig, míg egy váratlan esemény súlyos titkokat nem hoz a felszínre. Az őket összekötő szálak pattanásig feszülnek…

 • 2019. március 7-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Sztálin halála (2017)
  Színes, feliratos, francia-angol vígjáték, 106’
  Rendező: Armando Iannucci
  1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért.
  Armando Iannucci rendező az “Egy kis gubanc” című filmmel tette le névjegyét, ám az igazi ismertséget az Alelnők című tévésorozat hozta, amely számos Golden-Globe jelölést és Emmy-díjat tudhat magáénak.

 • 2019. március 14-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  A monostor gyermekei (2017)
  Színes magyar-butháni dokumentumfilm, 74’
  A vetítés után vendégünk Zurbó Dorottya, a film rendezője.
  Gyembó és húga, Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot. Szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetesiskolába. Eközben lánya, Tashi profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. Bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.

 • 2019. március 21-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Dogman – Kutyák királya (2019)
  Színes, feliratos olasz film
  Marcello szerény, visszahúzódó jellem. Egyszerű életet él Róma külvárosában, csendes hétköznapjait kutyakozmetikájának üzemeltetése tölti ki. Boldog embernek vallja magát, akit mindenki szeret. Van egy bájos lánya, akinek igyekszik mindent megadni, még akkor is, ha ezért kétes ügyletekbe kell időnként keverednie. Egy napon Simone, a helyi gengszter komoly szerepet szán Mercellonak egy nagyobb lopás előkészítésében, és bár ő ellenkezik, végül kénytelen igent mondani a férfinak. Ez a döntés azonban az egész életét megváltoztatja.

 • 2019. március 28-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
 • Én, Tonya (2017)
 • Színes, amerikai film, 119’
 • Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabadszájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, a legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

 • 2019. április 4-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Csodálatos fiú (2019)
  Színes, amerikai életrajzi dráma, 112’
  Rendező: Olivier Nakache, Eric Toledano
  Forgatókönyvíró: Olivier Nakache, Eric Toledano
  Ejtőernyős balesete után tolószékbe kerülve Philippe (François Cluzet), a dúsgazdag arisztokrata felfogadja kisegítőnek Drisst (Omar Sy) a külvárosi gettóból jött férfit, aki nemrég szabadult a börtönből, és látszólag teljesen alkalmatlan az ilyen feladatokra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

 • 2019. április 11-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Kafarnaum (2019)
  Színes, feliratos, libanoni dráma, 121’
  Rendező: Nadine Labaki
  Forgalmazó: Mozinet
  A 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig. De ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?
  A libanoni rendezőnő, Nadine Labaki legújabb alkotása egyszerre megható és lenyűgöző mozi, amelyet a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége negyedórás ovációval fogadott, és elhozta a zsűri díját és az ökumenikus zsűri díját is.

 • 2019. április 18-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel
  Gyújtogatók (2018)
  Színes, dél-koreai misztikus film, dráma, 148’
  Rendező: Chang-dong Lee
  Szereplők: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon
  A futárként dolgozó Dzsongszu véletlenül belebotlik gyerekkori szomszédjába, a bájos Hemibe. A lány megkéri Dzsongszut, hogy vigyázzon a macskájára, amíg ő távol van. Az utazásból már nem egyedül tér vissza, hanem újdonsült barátjával, a dúsgazdag és titokzatos Bennel, aki egy varázslatos naplemente során felfedi szokatlan hobbiját Dzsongszu előtt…

A bérletek ára: 10-es bérlet 4.000 Ft, 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre).

A vetítések csütörtökönként 19.00 órakor kezdődnek a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ színháztermében

(Kecskemét, Deák Ferenc tér 1. )

Bérletek válthatók a Hírös Agóra jegypénztárában munkanapokon 14.00-19.00 óra között a vetítés sorozat végéig.

A műsorváltozás jogát fenntartják!

Támogató: NKA25

 

Hozzászólások