A Kecskemét Rotary Klub kezdeményezésére és sikeres forrásteremtő munkájuk eredményeképpen 2018. november 18-án, vasárnap 14.00 órakor felállításra kerül egy újabb, az országos Tapintható Láthatatlan projekt részeként Kecskeméten immár második köztéri bronzmakett. Alkotója: Szemők Zsuzsanna szobrászművész.

A képviselőtestület, valamint szakmai ügyosztályok jóváhagyásával végülis a történelmi Főtér déli részén, az úgynevezett Mende Valér-tengelynek az Újkollégium felé vezető sétányán került elhelyezésre az alkotás.

Az elsősorban vakok és gyengénlátók számára készült, de az idelátogató turistákat is kiszolgáló, jól megközelíthető kompozíción városunk Főtérének egyedülálló épületeinek újabb méretarányos modelljei láthatók. Így az Ó- és Újkollégium, Cifrapalota, a Tudomány és Művészetek Háza (volt Nagyzsinagóga), az egykori Banképület sziluettje, a Luther udvar, Evangélikus templom és a református parókia került megörökítésre nemes és időtálló anyagban.

A műalkotás avatása tehát 2018. november 18-án, vasárnap 14.00 órakor történik. A Rotary Club elnökének köszöntőjét követően avatóbeszédet – Polgármester Asszony megbízásából – Dr. Homoki Tamás úr, Kecskemét MJ Város alpolgármestere mond.

Az avatás, sajtó- és emlékfotók, interjúk után séta az Evangélikus templomba, ahol a házigazda, Kis János lelkész úr köszöntőjét követően jeles rotariánus barátaink, a német testvérklub alapító elnöke és a Rotary Magyarország Kormányzója, valamint az alapításának centenáriumát is ünneplő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének képviselője, Kácsor-Macska Zsuzsanna szólalnak fel.

Zenei műsorral a klub korábbi támogatottjai: Korb Vanessza (hegedű) és Takács Emese (tárogató) szolgálnak.

A program 15.15 körül zárul.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre!

 

 

 

Hozzászólások