Az egyik legtehetségesebb és legvonzóbb angol színész kereken negyvenéves. Hála kisfiús arcvonásainak, Jude Law legalább tíz évet letagadhatna. Szülinapja alkalmából kiválogattunk néhányat legjobban sikerült filmjei közül. 

A tehetséges Mr. Ripley

Ez a thriller egyszerre elegáns és izgalmas, csodálatos helyeken forgatták, és nagyszerű a szereplőgárdája. Ha valaki egyetlen filmet akarna kiválasztani Jude Law repertoárjából, ezt bátran tudnám ajánlani. 

Holiday

Erről a filmről a karácsonyi filmes összeállításunkban már szó esett, de egyszerűen annyira kedves és humoros sztori, hogy igazán kár volna kihagyni.

Sherlock Holmes

A klasszikus detektív történet újragondolása olyan sikeres lett, hogy gyorsan egy második részt is készítettek belőle. Sikerében óriási szerepet játszott Robert Downey Jr. és Jude Law Sherlock-Watson párosa. 

Ellenség a kapuknál

Ez Jude Law egyik kevésbé ismert filmje, pedig érdemes megnézni, főleg, hogy a színész karaktere itt jelentősen eltér a tőle megszokottól. Orosz katonát alakít, és az ő szemszögéből mutatja be a sztálingrádi csatát. 

Alfie

Az eredeti verzióban Michael Caine játszotta a címszerepet, a jóképű nőcsábászt, Alfie-t. Az új filmben tőle vette át Jude a stafétabotot, és a karaktert mintha csak ráöntötték volna. 

Gattaca

Végül az egyik korábbi filmje, amely a sci-fi műfajának kedvelői számára kötelező darab. Már csak Jude Law nagyszerű alakítása miatt is érdemes megnézni, akit ezért a szerepéért Oscar-díjra jelöltek. 

Weninger Andrea

Hozzászólások