A Szívárnyék Zsámbékon „feltesz egy felhőre, vagy egy madár szárnyára és elröpít a végtelenbe”. Egyedi hangvételű, szuggesztív és szubjektív előadás két eleddig csak ebben az előadásban összeállt kiváló színpadi előadó közreműködésével a Zsámbéki Nyári Színház szabadtéri színpadán, augusztus 9-én a Zichy-kastély udvarán.

Szabó Balázs /gitár, ének/ és Vecsei H. Miklós mind a ketten kötődnek Pilinszkyhez; mind a ketten a maguk módján feldolgozták a hozzájuk közel álló verseket, prózákat; most itt ennek az előadásnak a kedvéért összefűzik őket. Hangban és dalban, énekben és gitárban, brácsán.

Finom szálakon kapcsolódik, néhol duetté is érik a szöveg, annak tematikus szövete; különleges csendekkel, és ha kell, éles hangokkal „kényszerít magunkba fordulni”. Nem bánt, nem tolakszik a szöveg, a dal; feltesz egy felhőre, vagy egy madár szárnyára és elröpít a végtelenbe; majd a végére finoman visszaenged a Földre; közben előadó és befogadó bejárja a poklot és a Mennyországot. Pilinszky a 21. század Magyarországán.

Az előadást tavaly is vendégül látta a Zsámbéki Nyári Színház a Zárdakertben, akkor még az ég is elsírta magát – reméljük, most nem így lesz -, idén pedig az új, nagyobb befogadóképességű, frissen felújított Zichy-kastélynál kerül sor erre az estére.

A Zsámbéki Nyári Színház sorozatában a továbbiakban fellép még Trill Zsolt, Csákányi Eszter és Vecsei H. Miklós augusztus 14-én a Kedves Zsámbék felolvasószínházi sorozatban, Seres Tamás rendezésében, zenél: Járai Márk.

Augusztus 16-án Kollár-Klemencz László és zenekara érkezik az Ég az erdő friss, decemberben megjelent, de a karanténhelyzet miatt még kevés helyen bemutatott anyagával. Személyes hangvétel, hitvallás, vállalás, egy nagy művészi felkiáltójel a világ számára, Kollár-Klemencz László unikális dalai.

Augusztus 23-án Kamarás Iván rendhagyó szerepben, zenekarával érkezik a zsámbéki Matyi Kultúrbisztró hangulatos és csodálatos kilátással rendelkező színpadára. Ivántól – tudjuk – nem idegen a humor, tabukat döntögetnek a művészek az Egy fess pesti estében a színpadon, miközben jól szórakozunk. Erre az estére csak színházjegy és színház+vacsorajegy egyaránt váltható, így vendégeink fogyaszthatnak a Kultúrbisztró válogatott étel- és italkínálatából.

HOBO Halj meg és nagy leszel c. estjére szeptember 1-jén kerül sor a zsámbéki Romtemplom különleges atmoszférájú terénél felállított szabadtéri színpadon. Ezzel a produkcióval zárul majd a 2020-as Zsámbéki Nyári Színház sorozata.

Az előadásokról bővebb információ és jegyek itt és itt, valamint személyesen a zsámbéki Tourinform irodában. Jegyrendelést fogadnak a info@zsambekiszinhaz.hu e-mail címen is.

Jegyvásárlási lehetinformációk:

• E-mailen: Jegyekre előjegyzést a zsambekinyar.info@gmail.com címen is felveszünk. Itt kérjük, adják meg telefonszámukat!
• Online jegyvásárlás korlátozott számban a zsambekiszinhaz.jegy.hu oldalon.
• Jegyvásárlás személyesen a zsámbéki Tourinform Irodában, hétvégén, az előadás napján, illetve hétköznap nyitvatartási időben.
• Az előadások előtt készpénzzel nem lehet jegyet vásárolni, csak bankkártyát tudunk elfogadni.

Fotók: Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs – Szívárnyék (2019 Zsámbéki Nyári Színház, fotó: FEJÉR)

Korábbi hasonló ajánlónk:

Július 5-én indul a Zsámbéki Nyári Színház

 

Hozzászólások